Londonski klub naj bi poletni prestopni rok začel z nakupom Ajaxovega kapetana Jana Vertonghena, za katerega naj bi plačal okoli 12 milijonov evrov in je mišljen kot zamenjava za hrvaškega reprezentanta Nika Kranjčarja, ki je ta teden prestopil v kijevski Dinamo.

V želji, da bi zbrali čim več denarja za nove okrepitve, so pri Tottenham pripravljeni prodati Sebastiena Bassonga, Jermaina Jenasa, Davida Bentleya, Stevena Pienaarja, Androsa Townsenda in Giovanija dos Santosa, medtem ko so klub brez odškodnine že zapustili Luis Saha, Ledley King in Ryan Nielsen.

Nekaj zbranega denarja namerava trener Harry Redknapp nameniti tudi za nakup vratarja, saj je brazilski čuvaj mreže Heurelho Gomes na izhodnih vratih, s čimer lahko računa le še na 41-letnega Brada Friedla in tri leta mlajšega Carla Cudicinija.

Londončani so se zato že podali v lov za vrhunskim vratarjem, po pisanju angleškega brezplačnika Metro pa ga utegnejo najti prav v kapetanu slovenske reprezentance. Kot so zapisali v časopisu, Handanović velja za izredno cenjenega čuvaja mreže, ki je zanesljiv, talentiran in dosleden, kar je izjemna redkost.

Tottenham je pripravljen za nakup vratarja odšteti okoli 12 milijonov evrov, na kolikor ga ocenjujejo tudi na spletni strani transfermarkt.de. Metro pri tem še ne pozabi omeniti, da je Handanović za Udinese odigral že več kot 170 tekem, 55 pa jih je zbral tudi v dresu slovenske izbrane vrste in je v preteklosti že izrazil željo po igranju na Otoku.

Vendar pa Tottenham ni edini klub, ki bi se utegnil zanimati zanj, saj je ta teden Gazzetta dello Sport že pisala, da so si slovenskega nogometaša zaželeli tudi pri milanskem Interju.