Odkar je na klop nemškega velikana sedel Jupp Heynckes, Müller dobiva vse manj priložnosti, posledično pa se je povečalo tudi njegovo nezadovoljstvo. Igralec, ki je v finalu lige prvakov proti Chelseaju za Bayern dosegel edini zadetek, je zaradi tega vidno vznemirjen in ne izključuje možnosti, da bo prihodnjo sezono zaigral drugje.

"Takšen status je zame novost in priznam, ni mi ugodno. Prav nič prijetno ni gledati soigralce s klopi. Vsi trdo delamo in se žrtvujemo zato, da bi igrali,“ je razkril Müller, ki je še kako zanimiv številnim tujim klubom. Med njimi je tudi milanski Inter, ki namerava po sila skromni sezoni pošteno prevetriti igralski kader. Italijani naj bi zato münchenskemu klubu že poslali ponudbo za nemškega reprezentanta, kar pa so pri Bayernu zanikali.

"Trenutno sem osredotočen le na Euro. Vsi vedo, da je bil Bayern vedno moj klub, zato zaenkrat še ne razmišljam o selitvi. Vendar pa sem trenutno v položaju, ko sem pripravljen poslušati ponudbe drugih klubov. Sem profesionalec in bom skušal pomagati ekipi, a s spremljanjem tekem s klopi se ne bom sprijaznil. Za to sem preveč ambiciozen,“ je za Sport Bild še dejal mladenič, ki ga pogodba s klubom veže do leta 2015.