Čeprav je Chelsea še vedno brez novega trenerja, pa to, ko beseda teče o okrepitvah, prav velike ovire za lastnika Londončanov Romana Abramoviča ne predstavlja. Na Stamford Bridgeu so namreč odločeni, da svoje moštvo pošteno pomladijo, v njihovih načrtih pa se je znašel tudi Hulk, ki bi zamenjal Didierja Drogbaja.

Če izpolnitev igralčevih osebnih zahtev za mecena kluba naj ne bi predstavljala prevelike ovire, pa se zna zaplesti pri višini odškodnine. Odkupna klavzula za brazilskega reprezentanta naj bi znašala kar 100 milijonov evrov, čeprav pri Guardianu ocenjujejo, da naj bi ta vseeno bila nekoliko nižja in znaša okoli 60 milijonov evrov. Kot še ugotavljajo angleški mediji, je Chelsea trenutno tudi edini klub, ki se za napadalca zanima, zaradi česar se bodo morali Portugaci verjetno zadovoljiti tudi z nekoliko nižjo odškodnino.

Hulk, ki ga tuji mediji s Chelseajem povezujejo že celotno sezono, ima za sabo sicer dve izjemni sezoni, saj je na 91 tekmah dosegel 57 golov, mnogi pa verjamejo, da bo v Angliji še izdatno napredoval.