Selektor je seznam objavil po prijateljski tekmi s Srbijo, ki jo je "furija" brez igralcev Barcelone z zadetkoma Adriana Lopeza (64.) in Santija Cazorle (74., 11-m) premagala z 2:0.

Na seznamu ni napadalca Valencie Roberta Soldada, ki je v zadnjem času nekoliko popustil v formi, zato pa je mesto v ekipi dobil Alvaro Negredo (Sevilla), ki naj bi zapolnil vrzel, nastalo zaradi odsotnosti poškodovanega zvezdnika Davida Ville. Med izbranci ni niti Lopeza, čeprav je bil napadalec Atletica iz Madrida eden najbolj zaslužnih za zmago Španije nad Srbijo. Zaradi poškodbe je brez nastopa ostal tudi branilec Carles Puyol, kljub temu, da v moštvu ostaja poškodovani Cesc Fabregas. S seznama potnikov je izpadel tudi vratar Manchester Uniteda David de Gea.

Španija bo na Euru igrala v skupini s Hrvaško, Italijo in Irsko.

* Seznam Španije za EP 2012:

- vratarji: Iker Casillas (Real Madrid), Jose Reina (Liverpool), Victor Valdes (Barcelona);
- branilci: Juanfran (Atletico Madrid), Alvaro Arbeloa, Raul Albiol, Sergio Ramos (vsi Real Madrid), Jordi Alba (Valencia), Gerard Pique (Barcelona), Javi Martinez (Athletic Bilbao);
- vezisti: Xabi Alonso (Real Madrid), Santi Cazorla (Malaga), Xavi Hernandez, Cesc Fabregas, Andres Iniesta, Sergio Busquets (vsi Barcelona);
- napadalci: David Silva (Manchester City), Jesus Navas, Alvaro Negredo (oba Sevilla), Fernando Torres, Juan Mata (oba Chelsea), Pedro (Barcelona), Fernando Llorente (Athletic Bilbao).