Najbolj si je dal duška branilec David Luiz, a šele po tem, ko je opravil petminutno molitev. Ob koncu je omagan obležal na tleh, toda nasmešek zmagoslavja ni zapustil njegovega obraza. Alkohola v garderobi Chelseaja ni manjkalo, najbolj pa je vplivu šampanjca in piva podlegel ravno Luiz, ki je v mešani coni iskal oporo v novinarjih.

Kapetana John Terry in Frank Lampard nista pozabila na navijače Chelseaja, saj sta splezala kar na tribuno, kasneje pa je enako storil še Drogba. Napadalec iz Slonokoščene obale si je čas vzel tudi za privržence tik za klopjo Chelseaja, največ objemov pa si je izmenjal s partnerjem v napadu Fernandom Torresom. Po prihodu Španca v London se je Drogba spogledoval celo s selitvijo na Kitajsko, a je zdaj ponovno na seznamu želja največjih evropskih klubov - v kolikor se ne bo uspel dogovoriti o novi pogodbi pri Chelseaju. Negotova je tudi prihodnost Torresa, ki je v zgodnjih jutranjih urah na hodnikih Allianz Arene zatrdil, da želi slišati jasne odgovore vodilnih mož Chelseaja. "Hočem vedeti, kaj sploh hočejo od mene in na katerem položaju želijo, da igram," je dejal.

Španski napadalec je zatrdil, da je doživel eno najhujših razočaranj v karieri, ko je izvedel, da ni v začetni enajsterici. "Pričakoval sem, da bom v prvi postavi. Zelo težko je bilo začeti na klopi," je potarnal Fernando Torres. Trener modrih Roberto Di Matteo se je odločil za presenečenje, saj je na krilni položaj postavil mladega Ryana Bertranda, ki je postal prvi nogometaš v zgodovini lige prvakov, ki je debitiral v finalu. Tveganje se Di Matteu ni maščevalo, kaj bo z njegovo prihodnostjo, pa se ne obremenjuje. Vsaj tako pravi sam, čeprav je tik pred podelitvijo zašepetal Romanu Abramoviču: "One more year? (Še eno leto?, op. p.)" Odgovor ruskega mogotca je bil zgolj nasmešek.

Čeprav so pri Bayernu poudarjali, da je igranje na domačem stadionu za njih prednost, so se izziva na koncu ustrašili. Še najbolje sta igrala Franck Ribery in Thomas Müller, a izmučena in potolčena sta predčasno končala na klopi, dostojno pa se je nalogi zoperstavil tudi začasni branilec Anatolij Timoščuk. Zatajila sta predvsem Arjen Robben in Mario Gomez, Bavarcem pa se je maščevalo prezgodnje veselje, kajti ob golu Müllerja so se pri Bayernu obnašali, kot da so že na zmagovalnem odru. Šok, ki je sledil nekaj minut kasneje in po streljanju enajstmetrovk, pa bo celotnemu Münchnu še dolgo povzročal glavobole.