Bayern - Chelsea 4:5 (0:0, 1:1) - po streljanju enajstmetrovk

Strelca: Müller 82.; Drogba 88.

Postavi:

Bayern: Neuer, Lahm, Timoščuk, Boateng, Contento, Schweinsteiger, Kroos, Robben, Müller (van Buyten 87.), Ribery (Olić 97.), Gomez

Chelsea: Čech, Cole, Bosingwa, Luiz, Cahill, Bertrand (Malouda 73.), Lampard, Mikel, Mata, Kalou (Torres 84.), Drogba

Prvi polčas:

5' - Po previdnem začetku obeh ekip se je prva omembe vredna priložnost ponudila Bayernu. Veliko prostora so pred svojim kazenskim prostorom Londončani pustili Schweinsteigerju, ki je sprožil strel z 20 metrov, a ga je eden od branilcev blokiral in Bavarci so prišli le do udarca iz kota. A tu nevarnosti za Čecha še ni bilo konec, saj je do strela z roba kazenskega prostora prišel še Kroos, a je meril preslabo in žoga je zletela mimo vrat.

9' - Po hitri akciji so Bavarci prek Robbna ponovno zapretili, a je Nizozemec z desne strani kazenskega prostora streljal visoko preko vrat.

21' - Bavarci so po začetnem otipavanju začeli igrati bolj agresivno in podjetno, igra pa se je preselila na polovico Chelseaja. V kazenskem prostoru Londončanov je bilo že kar nekajkrat vroče, a so branilci angleškega moštva vselej nekako uspeli preprečiti strele nogometašem Bayerna. A le do 21. minute, ko je s 15 metrov po tleh močno ustrelil Robben, prvič na tekmi pa je odločilno posredoval Čech, ki je z nogo žogo preusmeril v vratnico.

29' - Še naprej je imel na svoji Allianz Areni terensko premoč Bayern, a je ob čvrsti angleški obrambi le stežka prišel do priložnosti za strel. No, nalsednjo so Bavarci vendarle dobili v 29. minuti, ko so imeli na 18 metrih prosti strel, a je strel Robbna končal v živem zidu. 

34' - Iz skoraj enakega položaja so imeli nato prosti strel tudi igralci Chelseaja, a se tudi Mata ni izkazal, saj je streljal preko vrat.

36' - Ribery je prodrl po levi strani in v kazenski prostor Chelseaja poslal nevaren predložek, žoga pa je priletela točno na nogo Müllerja, ta pa je z volejem streljal le malo mimo vrat in zapravil eno od lepših priložnosti za Bayern v prvem polčasu.

37' - Bavarci bi bili lahko za neučinkovitost (do tega trenutka je bilo razmerje v strelih 10:1 v njihovo korist) kaznovani v 37, minuti, ko so nogometaši Chelseaja izvedli hiter napad, po lepi akciji Drogbaja in Lamparda pa je do strela z desne strani kazenskega prostora prišel Kalou, a je Neuer prvič na tekmi moral dobro posredovati, da je rezultat ostal pri začetnih 0:0.

42' - Morda še najlepšo priložnost za Bayern je v zadnjih minutah prvega polčasa zapravil Gomez, ki je prišel do žoge na 13 metrih od vrat, kjer se je spretno rešil Cahila, nato pa iz zelo ugodnega položaja streljal prek vrat.

45' - Prvi polčas se je končal brez zadetkov. Bayern je na svojem stadionu pričakovano narekoval ritem igre in v prvem polčasu so imeli Bavarci žogo 60 odstotkov časa v svoji posesti, premoč Bayerna pa je vidla tudi v razmerju strelov (13:2).

Drugi polčas:

53' - Tudi po odmoru se je nadaljevala ofenziva Bavarcev, ki so v 53. minuti prvič na tekmi dosegli zadetek, a je bil ta zaradi nedovoljenega položaja strelca Riberyja razveljavljen.

70' - Igra se je še naprej odvijala predvsem na polovici Chelseaja, a nenehni napadi Bayerna so se skoraj kot po pravilu končevali že pred strelom.

83' - Bayern je premoč vendarle kronal v 82. minuti, ko je Kroos poslal predložek na drugo vratnico Chelseajevih vrat, tam pa se je neoviran znašel Müller, ki je z glavo premagal nemočnega Čecha.

88' - Če so navijači Bayerna po vodilnem zadetku na svojem stadionu že začeli slaviti, jih je kmalu utišal Drogba. Po šele drugem udarcu iz kota Chelseaja je bil po predložku v skoku najvišji napadalec Slonokoščene obale, ki je z neubranljivim strelom matiral Neureja.

Podaljšek:

96' - Ribery je z leve strani prodrl v kazenski prostor, s hrbta pa ga je precej neumno spotaknil Drogba in Bayern je dobil enajstmetrovko. Odgovornost je tako kot v polfinalu proti Realu prevzel Robben, a je tokrat njegovo namero dobro prebral Čech, ki je z obrambo Angleže ponovno obdržal v igri. Pri prekršku Drogbaja se je Ribery poškodoval in moral je zapustiti igrišče.

108' - V drugem podaljšku se je lepa priložnost za zadetek znova ponudila Bavarcem, ko je Lahm podal predložek na oddaljeno vratnico, tam pa je do strela, ki je bolj spominjal na podajo, prišel Olić, a je žoga odskakljala mimo vrat.

112' - Novo priložnost Bayerna je zapravil Gomez, ko po prodoru in podaji Lahma ni uspel žoge potisniti v gol.

120' - Kljub premoči Bayerna skozi celo tekmo in oba podaljška se je tekma po 120 minutah končala brez zmagovalca in o prvaku je odločalo streljanje enajstmetrovk.

Enajstmetrovke (3:4):

Bayern: Lahm +, Gomez +, Neuer +, Olić -, Schweinsteiger -

Chelsea: Mata -, Luiz +, Lampard +, Cole +, Drogba +