Nemški in britanski organi naj bi imeli zanesljive informacije, da se ekstremistični skupini Bayernovih podpornikov imenovani "Schickeria“ in ''Smart Set" pripravljata na obračun z londonskimi navijači, ki bodo ta konec tedna preplavili bavarsko prestolnico.

V München naj bi po ocenah organizatorjev prispelo okoli 30 tisoč navijačev Chelseaja, večina pa se bo v Nemčijo podala brez vstopnic za ogled finalne tekme najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini. Glavna tarča neonacistične skupine so kajpak zloglasni Chelseajevi huligani, znani pod imenom Headhunters.

Po informacijah nemške policije se v Münchnu tako obeta vnaprej dogovorjen obračun navijaških skupin, v pretepu pa bi lahko sodelovalo tudi do 400 huliganov na obeh straneh. Tudi zato so predčasno ukrepali že angleški možje postave, ki so preventivno osebne dokumente odvzeli 80 huliganom, kljub temu pa bi jih v Nemčijo odpotovalo še okoli 150.

"Schickerii" bo vstop na stadion sicer prepovedan, vendar pa skupina obritoglavcev velja za sila premeteno. Tako naj bi se pred sobotno tekmo, v želji da delo policiji čim bolj oteži, po zgledu teroristov razdelila v manjše celice, ki bi Angleže napadala po barih in bencinskih črpalkah po mestu.

"Pripravljeni smo na vse možne scenarije,“ pa so zatrdili pri münchenski policiji, od katere je še kako odvisno, ali bodo preostali navijači obeh moštev tekmo ohranili v lepem spominu.