Prvi mož kluba svojega trenerja naravnost obožuje. Prikupil se mu je predvsem s predstavami v zadnjih devetih prvenstvenih krogih, ko je uspel z ekipo zmagati kar sedemkrat in jo tako obdržal med angleško elito. Zanimanje za španskega trenerja je tudi zato upravičeno veliko, na svoji klopi pa si ga bojda želi tudi Liverpool.

Whelan bi seveda veliko raje videl, da Martineza zadrži, a hkrati priznava, da 38-letnemu strategu v primeru odhoda v Liverpool ne namerava nasprotovati, četudi o klubu iz mesta Beatlov nima najboljšega mnenja.

"Liverpool ima sijajne navijače, vendar pa je klub prava mrtvašnica. Je opustošen in brez srca. To je zares velika smola za njihove navijače,“ je brez dlake na jeziku za ESPN priznal Whelan in dodal: "Ne vem, koga bo Liverpool postavil na mesto trenerja, a pri meni se še niso oglasili. Nadejam se, da bo Roberto tudi naslednjo sezono vodil našo ekipo, vendar pa v nogometu nikoli ne veš. Vem le, da je Roberto pošten človek, ter da me bo v primeru ponudbe obvestil.“