V idealni enajsterici, ki jo je izbralo več kot 73 tisoč obiskovalcev spletne strani Marce, se nahaja pet igralcev Reala, štirje so iz Barcelone, po enega predstavnika pa sta prispevala Athletic iz Bilbaa in Atletico iz Madrida.

Pri Marci so najboljšo enajsterico postavili v formacijo 3-4-3. Na vratih je Realov kapetan Iker Casillas premočno dobil dvoboj z Barceloninim čuvajem mreže Victorjem Valdesom, obrambo pred njim pa tvorijo Sergio Ramos (Real), Carles Puyol (Barcelona) in Javi Martinez (Athletic Bilbao). V vezni vrsti sta po dva igralca Reala in Barcelone: Mesut Özil, Xabi Alonso (prejel je največ glasov med vezisti), Xavi Hernandez in Andres Iniesta. V sanjskem napadu sta seveda Cristiano Ronalo in Lionel Messi, družbo pa jima dela prav tako odlični Kolumbijec madridskega Atletica Radamel Falcao. Omenjeni trio je v letošnji sezoni v primeri dosegel neverjetnih 120 zadetkov. V glasovanju je Messi dobil 0,4 odstotka ali 1030 glasov več od Ronalda.

Bralci Marce se izglasovali tudi najlepši zadetek sezone. Ne, ni ga dosegel igralec Reala ali Barcelone, pač pa Malagin Brazilec Julio Baptista, ko je s škarjicami v sodniškem dodatku tekme zadel za zmago proti Getafeju.