Ofenzivni vezist Lilla, ki je bil dvakrat zapored izbran za najboljšega igralca francoskega prvenstva, je pred dnevi na vprašanje o svoji prihodnosti namignil, da odhaja na Otok, a ime njegovega novega kluba še vedno ostaja neznanka.

“Odhajam v Manchester. Končna odločitev bo znana kmalu, sem pa že skoraj 90-odstotno odločen. A še vedno obstajajo malenkosti, ki lahko vse spremenijo. Boste pa zelo kmalu izvedeli, kje leži moja prihodnost,“ je novinarjem dejal Hazard, ki pa s tem še ni razrešil glavnega vprašanja, ali odhaja v United ali k novemu angleškemu prvaku Cityju. “City je letos postal prvak in ima res odlične igralce, sijajnega trenerja in tam gre za lep projekt. V Unitedu pa vsi poznamo Fergusona in njegove uspehe s talentiranimi igralci v njegovem moštvu.“

Tuji nogometni portal goal.com namiguje, da je Hazard bližje prestopu v City, razlog pa seveda tiči v neomejenih finančnih zmožnostih tega kluba. City naj bi po naslovu prvaka tudi letos kupil nekaj novih odličnih igralcev, višine njihovih odškodnin pa ne bodo predstavljale problema. Na drugi strani pa ima United tu precej bolj zvezane roke.

Hazard, ki je letos v francoskem prvenstvu dosegel 17 zadetkov in 15 asistenc, naj bi bil po oceni spletne strani transfermarkt.de vreden približno 27 milijonov evrov, ugiba pa se, da bo kupec moral Lillu zanj odšteti približno 40 milijonov evrov.