Prestižna nagrada za najboljšega igralca 20-letne zgodovine premier lige je romala v roke Ryanu Giggsu, Valižanu, ki je edini igralec, ki je odigral vseh 20 sezon in v vsaki izmed njih dosegel vsaj en zadetek. Poleg 38-letnega veterana, ki je že vsa leta igralec Manchester Uniteda, so bili v izboru za najboljšega igralca še Dennis Bergkamp, Eric Cantona, Thierry Henry, Roy Keane, Cristiano Ronaldo, Paul Scholes, Alen Shearer, Patrick Vieira in Gianfranco Zola.

Giggs je v 20 sezonah z Unitedom 12-krat postal angleški prvak, poleg tega pa je osvojil še štiri FA pokale in štiri ligaške pokale, dvakrat pa je slavil tudi v ligi prvakov. Za številne uspehe v bogati karieri se je zahvalil predvsem trenerju Alexu Fergusonu, ki je bil sicer izbran za najboljšega trenerja v 20 letih premier lige.

Strokovna žirija je poleg najboljšega igralca in trenerja izbrala tudi idealno enajsterico iz dosedanjih 20 sezon premier lige. Mesta v njej so dobili: Peter Schmeichel - Ashley Cole, Tony Adams, Rio Ferdinand, Gary Neville - Ryan Giggs, Paul Scholes, Roy Keane, Cristiano Ronaldo - Thierry Henry in Alen Shearer.

Za najboljših enajst igralcev premier lige pa so glasovali tudi navijači, ki so pred dnevi že izbrali najlepši zadetek vseh časov v premier ligi. Tudi po glasovih 300 tisoč navijačev, je idealna enajsterica videti skoraj enaka kot tista od strokovne žirije. Razliki sta le dve: namesto Ferdinanda je v obrambi mesto pripadlo njegovemu soigralcu Nemanji Vidiću, v vezni vrsti pa so navijači namesto Keana izbrali kapetana Liverpoola Stevena Gerrarda.