Za nadarjenega Nizozemca naj bi se poleg Cityja zanimala tudi Juventus, Barcelona in Manchester United, a v najboljšem položaju naj bi bil prav novi angleški prvak, ki je napadalcu pripravljen več kot potrojiti tedensko plačo. Ta naj bi po poročanju angleških medijih tako znašala neverjetnih 310 tisoč evrov na teden, s čimer se pri topničarjih seveda ne morejo kosati, saj je plača, ki mu jo lahko ponudijo za skoraj polovico nižja.

In čeprav je trener Arsenala Arsene Wenger že zatrdil, da Van Persieja Cityju ne namerava prodati za nobeno ceno, klubu prav veliko manevrskega prostora ne ostaja. Nogometašu se junija prihodnje leto namreč izteče dogovor, kar pomeni, da topničarjem ostanejo le dve možnosti: Ali igralca poleti prodajo (njegova cena naj bi znašala okoli 30 milijonov evrov) in tako zmanjšajo svoje izgube, ali pa bo ta prihodnje leto iz kluba odšel brez odškodnine.

Zaenkrat lahko angleški mediji le špekulirajo, veliko več pa bo znanega že v sredo, ko bodo med Arsenalom in Van Perisejem stekla pogajanja za podpis novega dogovora.