Ob prvem naslovu prvaka po 44 letih je Cityju čestital tudi strateg Uniteda Alex Ferguson, ki pa ob tem ni pozabil omeniti, da je City še daleč od dosežkov rdečih vragov.

“Nogometaši in navijači Cityja se lahko veselijo, kolikor se hočejo, saj je to tudi pričakovano. A zgodovina našega kluba stoji za nami in glede tega se nam ni treba sekirati. Mislim, da imamo tako bogato zgodovino, da bo City potreboval še celo stoletje, da bo prišel na naš nivo klubske zgodovine,“ je dejal Ferguson, ki pa že razmišlja o prihodnji sezoni, kjer bo ponovno napadal jubilejni 20. naslov angleškega prvaka.

Da bo to lažje uresničljivo, si Sir Alex v vrste svojega kluba želi pripeljati kar tri igralce dortmundske Borussie, ki zadnji dve leti kraljuje na nemških zelenicah. Pred časom so angleški mediji že poročali, da je Ferguson oko vrgel na Borussiinega japonskega vezista Kagawo, sedaj pa je Daily Mail razkril namero rdečih vragov, ki želijo kupiti tudi poljskega napadalca Roberta Lewandowskega in nemškega branilca Matsa Hummelsa, Ferguson pa je za vse tri igralce v Dortmund pripravljen poslati 50 milijonov evrov.

Zanimanje Uniteda za omenjene igralce je bilo potrjeno tudi z nemške strani, a iz Dortmunda sporočajo, da so pripravljeni na odhod Kagawe, medtem ko ostalih ključnih igralcev moštva ne mislijo prodati za noben denar.