Tako so se uresničile napovedi hrvaških medijev, ki so že pred dnevi poročali, da bo 43-letni Bilić svojo kariero nadaljeval v Rusiji. Bilić je podpisal triletno pogodbo s klubom iz ruske prestolnice.

"Srečen in ponosen sem, ker odhajam v velik klub, v veliko mesto in v zelo močno ligo. Predsednica Lokomotive Olga Smorodskaja me je 'kupila' s svojimi načrti in energijo," je bil na današnji novinarski konferenci kratek Bilić. "Dejal sem, da bom javnost o tem obvestil v primernem trenutku. Zdaj to počnem. Po današnjem dnevu o tem ne bom več govoril. Čaka nas najlepše, evropsko prvenstvo, na katerega odhajamo narediti nekaj velikega." Čeprav o tem ni želel govoriti, pa so mediji razkrili, da vrednost pogodbe znaša tri milijone evrov.

Z Bilićem, ki je doslej na klubski sceni vodil za kratek čas splitski Hajduk, se v Moskvo selijo tudi njegov pomočniki Aljoša Asanović, Nikola Jurčević, Mladen Pralija in Miljenko Rak. Bilić je na čelu hrvaške nogometne reprezentance od leta 2006. V času njegovega mandata se je ekipa kvalificirala na EP.

Po navedbah hrvaških medijev se za njegovega naslednika na selektorskem stolčku omenja Igor Štimac.