Po zmagi s 3:1 na povratni finalni tekmi proti Osijeku (prva se je končala z 0:0, op. a.) je Dinamo včeraj ponovil lanski uspeh in osvojenemu prvenstvu dodal še pokalno lovoriko.

Igralci so uspeh primerno proslavili, a za vse se večer ni dobro končal. Argentinec Luis Ibanez nočnega izleta na Jarun namreč ne bo ohranil v najlepšem spominu, saj ga je tam v nočnem klubu Faces okoli 3. ure zjutraj napadel eden od navijačev, ki ga je udaril s steklenico. Ibanez je imel razbito arkado, ki so mu jo zašili s tremi šivi, a nogometaš napadalcu ni ostal dolžan, saj mu je vrnil s pestmi in glavo nasilnega navijača danes krasi 16 šivov.

Ibanez je za spletno stran Dinama opisal, kaj se je zgodilo: “Ko sem šel na stranišče, sta me dva moška začela žaliti. Govorila sta, da slabo igramo in da na igrišču ne dajemo vsega od sebe. Odvrnil sem jima, da to ni res, saj smo letos osvojili dvojno krono in igrali v ligi prvakov. V odgovor sem nato dobil udarec po glavi s steklenico in pričel sem krvaveti. Ko sem zagledal kri, sem napadalcu vrnil udarec, nato pa so naju že razdvojili. Dogodek sem opisal tudi policistom in jim povedal, da je šlo za samoobrambo."

Zanimivo, da to ni bil prvi incident med navijači zagrebškega kluba in Argentincem v tem mesecu. Pred tedni je bil Ibanez napaden v avtomobilu, ko je pred semaforjem stal pri rdeči luči, takrat pa je pristopil neznanec in ga skozi okno udaril v obraz.