Atletico Madrid – Athletic Bilbao 3:0* (2:0)

Strelci: Falcao 7., 34., Diego 85.


Začetni postavi:

Atletico Madrid: Courtois, Juanfran, Miranda, Godin, Filipe, Mario Suarez, Gabi, Adrian Lopez (Salvio/88.), Diego (Koke/90.), Arda Turan (Dominguez/93.), Falcao.

Athletic Bilbao: Iraizoz, Iraola, Javi Martinez, Amorebieta, Aurtenetxe (Gomez/46.), Ander Herrera (Toquero/63.), Iturraspe (Perez/46.), de Marcos, Susaeta, Llorente, Iker Muniain.

Rumeni kartoni: Falcao; Amorebieta, Inigo Perez, Susaeta, Herrera.
Rdeči kartoni: /

Sodnik: Wolfgang Stark (Nemčija)

Letošnji finale drugoligaškega evropskega tekmovanja je bil povsem španski. Navijači obeh rdeče-belih klubov so že dan pred tekmo preplavili romunsko prestolnico, oboji v upanju na enega največjih uspehov v zgodovini kluba. Status rahlih favoritov so imeli pred tekmo Madridčani, ki so v tem tekmovanju slavili tudi že pred dvema letoma. Athletic pa je v evropskem finalu nastopil sploh prvič po 35 letih. Na koncu je bil boljši madridski klub, jeziček na tehtnici pa je bil njegov novi zvezdnik, kolumbijski napadalec Radamel Falcao, ki je desetim golom v evropski ligi do finala dodal še dva na najpomembnejši tekmi sezone.

Čeprav večji del prvega polčasa niso bili slabši, pravzaprav so bili več pri žogi in narekovali ritem, pa Baski niso znali najti poti oziroma izvesti dobrega zaključnega strela na gol vratarja Thibauta Cortuoisa. Ferando Llorente je bil najbližje, a je žogo slabo zadel z zunanjo stranjo gležnja, Iker Muniain pa je po pol ure tekme močno streljal s kakšnih 20 metrov, vratar Madridčanov pa je z nekaj težavami žogo odbil.

A takrat je madridska ekipa že vodila z 1:0. Že v sedmi minuti je namreč Falcao izigral obrambo tekmecev na desni strani kazenskega prostora in s kakšnih desetih metrov neubranljivo meril v daljši kot vrat vratarja Athletica Gorke Iraizoza.

In le nekaj minut za priložnostjo Muniaina je bilo 2:0. Spet je bil v glavni vlogi Falcao, pred tem je Fernando Amorebieta izgubil žogo v svojem kazenskem prostoru, Arda Turan je našel Falcaa, ta pa je mojstrsko "obrnil" dva branilca tekmecev ter s strelom iz obrata še drugič poslal žogo v mrežo baskovske ekipe

V nadaljevanju je Athleticu, ki je na finalni tekmi uradno igral kot gost in v zelenih dresih, preostalo le eno. Marcelo Bielsa je drugi polčas začela s svežima močema, Inigom Perezom in Gaizko Toquerom, Athletic pa je na vse načine skušal doseči hitro znižanje, ki bi mu dalo upanje za morebitni preobrat. A se Madridčani niso dali, zdržali so uvodne nalete, po uri igre je Bielsa menjal še tretjič, toda pravega učinka ni bilo. Žoga je bila sicer spet večinoma res pred vrati Atletica, a ne tudi v mreži, kjer so jo želeli videti Baski. Madridčani so tekmecem prepuščali pobudo, sami pa prežali na protinapade. Po enem od njih bi lahko Falcao finale začinil še s "hat-trickom", toda njegov strel je ustavila vratnica. Zato pa je piko na i pet minut pred koncem postavil Diego ter poskrbel za veliko madridsko slavje.