Drenthe je v letošnji sezoni igral za Everton, med letoma 2007 in 2011 pa je bil član madridskega Reala in Herculesa. V času svojega igranja na Iberskem polotoku se je večkrat pomeril tudi proti Lionelu Messiju, izkušnja pa je bila po njegovih besedah vse prej kot prijetna.

"Proti Messiju sem se večkrat pomeril in vedno sva imela težave drug z drugim. Veste, kaj me moti? Ton, s katerim mi je govoril 'negro, negro' (črnec, op.p.). Razumem, da je v Južni Ameriki termin 'negro' povsem običajen, a tega nam ni treba trpeti. Mahamadou Diara, moj soigralec pri Realu, bi znorel, da ga nekdo tako pokliče. Argentina Gabriel Heinze in Gonzalo Higuain sta tako govorila na treningih, a sta prenehala,“ je obrazložil nizozemski nogometaš v pogovoru za spletno stran NuSport.nl.

"Ko je Hercules igral proti Barceloni, sem imel med tekmo večkrat manjše nesporazume z njim. Na srečanju mi je podal roko in me naslovil z 'hola negro' (zdravo črnec, op.p.),“ je še izdal Drenthe, ki se po neuspehu na Otoku in Španiji želi znova vrniti v Feyenoord, kjer je pričel svojo profesionalno nogometno kariero.