Po odhodu Guardiole bo pri Barceloni do nekaterih sprememb očitno prišlo tudi v udarni enajsterici na igrišču, saj je znan seznam enajstih igralcev, ki naj bi bili v poletnem prestopnem roku zanimivi za Katalonce, kot kaže pa je možnih tudi kar nekaj odhodov dosedanjih igralcev.

Barcelona se želi okrepiti na položajih levega bočnega igralca, osrednjega branilca in napadalca. Na levi strani obrambe naj bi Erica Abidala zamenjal eden od četverice David Alaba (Bayern), Jordi Alba (Valencia), Siqueira (Grenada) ali Gareth Bale (Tottenham).

Osrčje obrambe naj bi okrepil Thiago Silva (Milan), David Luiz (Chelsea) ali Jan Vertonghen (Ajax), Katalonci pa se zanimajo tudi za defenzivnega vezista Athletica Javija Martineza (Athletic).

Napad pa si Blaugrana želi okrepiti s Fernandom Llorentejem (Athletic), Adrianom (Atletico) ali Robinom van Persiejem (Arsenal).

Kar se tiče odhodov, naj bi bili kupcem ob primerni ponudbi na voljo skoraj vsi igralci, nedotakljivi so le Victor Valdes, Carles Puyol, Sergio Busquets, Xavi Hernandez, Andres Iniesta in seveda Lionel Messi.