V telesu Daksona so odkrili prepovedano snov metilprednizolon, so danes sporočili iz njegovega moštva. Nogometaš je bil pozitiven po tekmi polfinala bolgarskega pokala minuli mesec, ko je Lokomotiva z 1:0 premagala Litex Loveč. Odgovornost za pozitivni primer je prevzel zdravnik ekipe Konstantin Pavlov, 24-letnega Daksona pa zdaj čaka še dveletni suspenz bolgarskega olimpijskega komiteja.

Dakson je še četrti dopinški primer v bolgarskem nogometu letos. Prej omenjena trojica sofijskega CSKA, Jančev in Stojanov sta tudi bolgarska reprezentanta, so prepovedana sredstva jemali nevede s sredstvom za hujšanje, ki jim ga je predpisal zdaj že nekdanji klubski zdravnik.

Suspenz doletel tudi turška nogometaša

Turška nogometna zveza je izrekla prve kazni proti nogometašem in nogometnim delavcem zaradi prirejanja izidov v stavniški aferi v turški nogometni ligi. Veznemu igralcu Ibrahimju Akinu iz moštva Carigrad BB je izrekla triletni, vratarju Serdarju Kulbilgeju iz ekipe Ankaragücü pa dveletni suspenz.

Zveza je kaznovala tudi osmerico funkcionarjev, o vseh vpletenih pa bo odločalo tudi sodišče. Turška zveza pa je vseh očitkov oprostila predsednika Fenerbahčeja Aziza Yildirima, ki je v preiskovalnem priporu. Slednji še vedno zanika, da je lani zmanipuliral izide, da se je Fenerbahče v končnici prvenstva dokopal do naslova.

Sicer pa se je turška zveza pred tednom dni odločila, da bo omilila kazni za prirejanje izidov. V bodoče klubom ne grozi več izpad iz lige, ampak odvzem točk.