Čeprav na prvi pogled izgleda, da je City le še majhen korak oddaljen od prvega naslova angleškega prvaka po letu 1968, bo na končni razplet potrebno počakati do nedelje. QPR bi v zadnjem krogu za gotov obstanek v ligi namreč potreboval točko, tako da si bodo tudi Londončani na Etihadu gotovo poskušali priigrati ugoden izid, kar bi lahko ponudilo še zadnjo možnost Unitedu.

Trener rdečih vragov Alex Ferguson zato še ni obupal in bo tudi v zadnjem krogu od svojih varovancev na tekmi proti Sunderlandu zahteval resen pristop in igro na zmago.

“Videl sem že bolj čudne stvari v nogometu, kot bi bil spodrsljaj Cityja. Najpomembneje je, da se na gostovanje k Sunderlandu odpravimo zbrani in s pravim pristopom, nato pa se lahko zgodi marsikaj. Ostaja nam upanje, saj QPR potrebuje točko,“ se pred zadnjim krogom še ne predaja Ferguson.

Mancini: Če mislimo, da smo že prvaki, je to velika napaka

“Čaka nas še težka tekma proti moštvu QPR, ki se še vedno bori za obstanek, zato bodo zelo nevarni. Ni še konec. Smo v enaki situaciji kot v ponedeljek zvečer (proti Unitedu, op. p.), ko smo nujno morali zmagati. Smo favoriti za naslov, ker če premagamo QPR, bomo prvaki. A o tem raje ne govorimo preveč, saj se moramo dobro pripraviti na zadnjo tekmo. Če mislimo, da smo že prvaki, je to velika napaka. Seveda sem vzhičen, ker smo prvi, a ne smemo pozabiti, da moramo zmagati še eno tekmo,“ je po včerajšnji pomembni zmagi proti Newcastlu (2:0) dejal trener Cityja Roberto Mancini.