Krog pred koncem imajo tako črno-beli iz Torina neulovljive štiri točke naskoka pred Milanom. Slednji bi z zmago proti Interju odločitev o pravku še lahko prestavil na zadnji krog, a je rdeče-črne s tremi goli potopil Diego Milito.

Čeprav je Inter letos igral precej pod pričakovanji in je iz boja za najvišja mesta odpadel že pred meseci, je na koncu vendarle odigral pomembno vlogo, saj je na morda odločilni tekmi za Milan uspel premagati mestne rivale in jim onemogočil ubranitev naslova prvaka.

Na stadionu Giuseppe Meazza so gledalci videli pravo nogometno poslastico s šestimi zadetki. Milan je na “gostovanju“ pri Interju tokrat nujno potreboval zmago, a da se večer za rdeče-črne utegne slabo končati, je že v 14. minuti s svojim prvim golom nakazal Milito. Inter je imel v nadaljevanju prvega polčasa še nekaj izjemnih priložnosti, a je ostalo pri njihovem minimalnem vodstvu. Za neučinkovitost je prišla kazen in Milan je preko dvomljive enajstmetrovke (strelec je bil Zlatan Ibrahimović) v izteku prvega polčasa prišel do izenačenja.

Ko je Ibra že v 32. sekundi drugega polčasa popeljal Milan v vodstvo, je verjetno marsikdo pomislil, da bo o prvaku Italije res odločal zadnji krog. A to se ni zgodilo, saj je Inter tudi v drugem polčasu prikazal dobro igro in s tremi zadetki zasluženo prišel do zmage. Še dvakrat je zadel Milito, obakrat iz upravičeno dosojenih enajstmetrovk, končni izid pa je v 87. minuti z izjemnim golom od daleč postavil Maicon, kar je bil znak tudi za začetek veselja v Trstu.

V neposredni bližini Slovenije so včeraj gostovali novi italijanski prvaki, ki so zaradi kazni Cagliarija tekmo namesto na Sardiniji igrali v Trstu, trening pred tekmo pa so opravili kar na koprski Bonifiki.

Slovenski zrak je igralcem stare dame očitno dobro del, saj so proti Cagliariju povedli že v 6. minuti, ko je zadel Mirko Vučinić. Vodstvo so Torinčani brez večjih težav branili, zmago pa so potrdili v 74. minuti, ko je avtogol dosegel Cagliarijev branilec Michele Canini.

Ko so bile tri točke na varnem, so vsi v Trstu le še čakali na novice iz Milana in ko je postalo jasno, da bo Milan poražen, se je začelo slavje nogometašev Juventusa, ki so se jim na igrišču pridružili tudi navijači, ki so v velikem številu pripotovali v Trst. Za "staro damo" to prvi naslov prvaka po devetih sušnih letih, skupno pa 28. v serie A.

Zgodilo se je tudi to: Ibrahimović po osmih letih prvič ni prvak

S porazom proti Interju pa se je končal tudi izjemen niz Ibrahimovića, ki je od leta 2004 s svojim klubom vsako leto postal državni prvak, to pa mu je uspelo v petih različnih ligah.

Ibra je svojo serijo osvajanja lovorik v sezoni 2003/04 pričel z Ajaxom, nato je prestopil v Juventus in dvakrat zapored postal italijanski prvak. Po aferi calciopoli je švedski reprezentant prestopil v Inter in se v naslednjih treh sezonah veselil scudetta. Iz Milana je odšel v Barcelono, kjer je v edini sezoni na Nou Campu osvojil špansko prvenstvo, nato pa se je vrnil na Apeninski polotok, k še tretjemu velikanu, Milanu, s katerim je lani prekinil petletno prevlado Interja.