"Anglija bi bila zame zelo zanimiva, ker zelo dobro poznam ekipe in igralce. Želim trenirati moštvo, ki, če je le mogoče, hoče nekaj osvojiti. Moje zanimanje sloni na vrednosti ekipe in ne denarju. Ne delam za denar,“ je za The Times razkril izkušeni 65-letni trener, ki je v času vodenja angleške reprezentance veljaj za najbolje plačanega selektorja na svetu. "Voditi hočem ekipo, ki lahko igra v ligi prvakov in se bori za številne naslove,“ je ambiciozen Italijan.

Nogometni strateg je sicer podprl odločitev FA, ki je na mesto novega selektorja postavila trenerja West Bromwich Albiona Roya Hodgsona, čigar imenovanje je v angleški javnosti vzbudilo nemalo negodovanja. "Roya poznam še iz časov, ko sem opravljal delo v Italiji. V preteklih nekaj letih sem ga kar nekajkrat srečal. Je zelo dober in izkušen trener, prav tako pa je odlična izbira za angleško reprezentanco. Želim mu vse najboljše v prihodnosti in na Euru 2012,“ je še zaključil Capello, ki je v svoji bogati karieri vodil številne nogometne velikane, med katerimi so tudi madridski Real, Milan, Roma in Juventus.

Capello se je z angleško nogometno zvezo (FA) sicer sporazumno razšel februarja letos, potem ko se ni strinjal z odločitvijo zveze, ki je proti trenerjevim željam iz reprezentance izključila kapetana ekipe Johna Terryja.