Juventusu je včeraj dolgo dobro kazalo, da ga bo od tako želenega scudetta ločila le še ena zmaga. Domači so že v osmi minuti povedli z golom Claudia Marchisia in nič ni kazalo na to, da bi gostje, ki se bodo po sezoni najverjetneje morali preseliti v drugo italijansko ligo, na novem torinskem stadionu lahko ogrozili nove tri točke Juventusa.

A vse se je postavilo na glavo, ko je sicer izkušeni vratar stare dame Gianluigi Buffon v 85. minuti storil veliko napako, po kateri so gostje prišli do izenačenja, šokiranim domačim nogometašem pa nato v preostalih minutah ni uspelo zmagati. Napaka Buffona je Juventus stala dveh točk in Milan se je stari dami približal le na točko zaostanka. Zaradi boljšega medsebojnega izkupička z Milančani bi v primeru zmage nad Leccejem Juventus za naslov prvaka v zadnjih dveh krogih potreboval le še eno zmago, sedaj pa bo italijanski prvak morda znan šele po zadnjem sodnikovem pisku v zadnjem krogu.

“To je nogomet. To kar se nam je danes zgodilo, je res noro. A moramo ostati močni in mirni do konca,“ je po tekmi dejal razočarani trener Juventusa Antonio Conte.


Antonio Conte se je ob izenačenju držal za glavo. (Foto: AP)

No, kljub včerajšnjem spodrsljaju pa Juventus še naprej ostaja velik favorit za končno zmagoslavje, saj ima stara dama v zaključku prvenstva precej boljši razpored od Milana. Juve se bo v naslednjem krogu podal na gostovanje h Cagliariju, a tekma bo zaradi kazni sardinijskega kluba odigrana v Trstu, kjer se pričakuje precej več navijačev Juventusa kot privržencev Cagliarija, tako da bo to za belo-črne v bistvu kar domača tekma. Milan na drugi strani v nedeljo čaka težka tekma, ko se bo kot gost na milanskem derbiju pomeril z Interjem, proti kateremu je prvi letošnji obračun izgubil (0:1), tokrat pa ga mora nujno premagati. V zadnjem krogu prvenstva bo Juve doma gostil Atalanto, Milan pa Novaro.