Pred večernim obračunom je precej oči uprtih v napadalca Cityja Carlosa Teveza, ki je bil med letošnjo sezono zaradi spora s trenerjem Robertom Mancinijem šest mesecev izločen iz ekipe, po pozabljenih starih zamerah pa je v zadnjih tednih s povratkom poskrbel za poživitev v vrstah Cityja, derbi z Unitedom pa naj bi začel v začetni enajsterici.

“Počutim se odlično in srečen sem, da lahko spet igram za City. Odnos s trenerjem je zelo dober, saj je bil Mancini v zadnjem času do mene zelo dober in nimava prav nobenih težav. On si zelo želi osvajati lovorike, jaz pa mu bom s trdim delom pri tem pomagal. Vsi v klubu imamo isti cilj. Roberto, jaz, moji soigralci, … vsi si želimo naslov prvaka in to mi je trenutno najpomembnejša stvar,“ je pred nocojšnjim obračunom z rdečimi vragi dejal motivirani Tevez, ki je pred prihodom v City dve leti nosil dres mestnega rivala.

Zanimivo izjavo, povezano s Tevezom in derbijem, je pred dnevi podal tudi Mancini: “Imam občutek, da je Carlosu usojeno, da doseže najpomembnejši gol v zgodovini tega kluba.“

To niti ni presenetljivo, saj je Tevez po povratku pokazal dobro formo (štirje goli na zadnjih treh tekmah), v napadu pa se je odlično ujel z rojakom Sergiom Agüerom.