Remi Benfice je bilo nekoliko nepričakovan, saj je Rio Ave je šele na 13. mestu prvenstvene lestvice (27 točk), za njim pa so le še trije klubi.

Porto ima tako sedaj na čelu razpredelnice 69 točk, šest točk pa zaostaja drugouvrščena Benfica (63). Prvak je tako že znan, saj je bil Porto v medsebojnih dvobojih v tej sezoni uspešnejši od Benfice.

Partizan že srbski nogometni prvak

Tri kroge pred koncem nogometnega prvenstva Srbije si je Partizan iz Beograda že zagotovil naslov prvaka, petič zapored, kar je najboljši dosežek doslej; tudi doslej je imel rekord v lasti Partizan. Črno beli imajo 74 točk in 12 točk prednosti nad edinim konkurentom Crveno zvezdo (62).

Partizan je v 27. krogu prvenstva premagal Borac v Čačku s 4:0, Crvena zvezda pa je bila doma boljša od Jagodine z 1:0.

Ajax od ponovitve uspeha loči le še teorija

Tudi nizozemsko prvenstvo je praktično že odločeno, saj ima Ajax dva kroga pred koncem 6 točk prednosti pred Feyenoordom in kar 24 golov boljšo gol-razliko, tako da je skoraj nemogoče, da bi drugi zaporedni naslov prvaka izpustil iz rok. PSV našega Tima Matavža je na dobri poti v ligo prvakov, saj ima le točko manj od drugega Feyenoorda, pred AZ-jem in Heerenveenom pa ima dve točki naskoka.