Potem ko so se Kranjčani od prvakov iz Maribora domov vračali s kar osmimi zadetki v svoji mreži, so bili do njih precej bolj usmiljeni pri drugouvrščeni ekipi prvenstva Olimpiji. Čeprav so bili domači večino tekme boljši tekmec, predvsem pa pritiskali v zadnje pol ure tekme, so zadnjeuvrščeni gosti zdržali vse nalete in se veselili pomembne točke. Na drugi strani je Olimpija zapravila veliko priložnost, da si praktično dokončno zagotovi drugo mesto lestvici.

Ne Olimpija ne Triglav v uvodne pol ure nista navdušila. Domači si v tem času ob čvrstih gostih niso priigrali praktično nobene prave priložnosti, na drugi strani pa so bili v napadu malce konkretnejši Kranjčani, ki so bili najnevarnejši v 28. minuti, ko je z roba kazenskega prostora meril Dragan Ovčina, domači vratar Elvis Džafić je žogo odbil, a na njegovo srečo nanjo ni bil pripravljen Dejan Burgar, saj bi v nasprotnem primeru Triglav bržčas povedel.

Tudi uvod drugega polčasa ni bil ravno za v anale. Zeleno-beli so sicer začeli prevzemati pobudo, dvakrat poskusili prek Sretena Sretenovića in Dareta Vršiča, a je bil prvi nenatančen, drugemu pa je strel pravočasno blokiral Lamine Diallo. V 62. minuti so gosti po nespretnem posredovanju Bernarda Stjepanovića skorajda zabili avtogol. Dobrih 20 minut pred koncem je Bojan Prašnikar v želji po učinkovitejšem napadu v igro poslal Adnana Bešića namesto Filipa Valenčiča.

Sveži napadalec je takoj prišel do strela, a je bil nenatančen. V 71. in 74. minuti je imela Olimpija novi priložnosti. Najprej je poskus Sretenovića z nogo obranil Pelko, nato pa so strel Đorđeja Ivelje odbili branilci Triglava. V 75. minuti je Boban Jović izvrstno prodrl po desni strani, za seboj pustil tri gostujoče nogometaše, a na koncu za malo zgrešil cilj. Isti igralec je poskusil tudi v 81. minuti, takrat se je izkazal Pelko. V sodniškem dodatku sta do strela znova prišla še Ivelja in Vršič, a je ostalo pri 0:0.