Udeležba svojeglavega napadalca Manchester Cityja je bila zaradi številnih ekscesov v klubu pod velikim vprašajem, izključitev na tekmi proti Arsenalu pa je njegov reprezentančni položaj še dodatno omajala. Na srečo se je nogometaš za svoje dejanje hitro upravičil, s čimer si je bržčas zagotovil tudi nastop na Euru.

"Zadovoljen sem, ker se je opravičil in prevzel odgovornost. Zelo rad imam tiste, ki zanjo prevzeti odgovornost za svoja dejanja. Po pravici povedano, nisem nikoli nameraval na prvenstvo oditi brez Balotellija, nenazadnje je le del reprezentance,“ je razkril Prandelli in ob tem zavrnil pozive mnogih, ki želijo v izbrano vrsto vrniti italijanski legendi Alessandra Del Piera in Francesca Tottija. Za takšen ukrep se bi namreč odločil le v skrajni sili.

"Če bom imel težave s poškodovanimi igralci, bom poklical tudi stare šampione. Moj načrt za reprezentanco je, da vključujem mlade igralce. Pred prvenstvom so na sceno stopili nekateri novi obrazi. Proti ZDA sem poklical Borinija in tudi ta mladenič si lahko obeta nastop na finalnem turnirju,“ je še povedal Prandelli ter dodal, da se bo, v kolikor bo po dolgem premoru pravočasno nared, prosto našel tudi za Antona Cassana.

Italija se bo na Euru v skupini pomerila s Španijo, Hrvaško in Irsko.