Prvi zvezdnik Kataloncev ni imel svojega dne, saj proti kraljevemu klubu na gol ni uspel ustreliti enkrat samkrat, kar se mu v letošnji sezoni na Nou Campu še ni pripetilo. Velja tudi omeniti, da njegov strelski post proti galaktikom še nikoli ni trajal tako dolgo, saj Cassillasa ni premagal že na zadnjih treh tekmah, kar je vsekakor zanimiv podatek, če upoštevamo, da je v mrežo Reala poslal 13 žog.

Povsem drugače se bo seveda tekme spominjal Cristiano Ronaldo, ki je sinoči v svojem 97. nastopu za beli balet dosegel še 108. gol. Z zadetkom je ponovno postal tudi najboljši strelec španskega prvenstva, saj ima gol prednosti pred Messijem, ki se je med strelce vpisal 41.

"Moj zadetek je bil pomemben, ker nam je zagotovil tri točke, a šteje le zmaga. Na tem stadionu sem zadel na zadnjih treh tekmah, vendar pomembna je ekipa, ki je odigrala izjemno. Do konca ostajajo še štiri ekme. Čeprav imamo sedaj sedem točk prednosti, se moramo zavedati, da so tudi preostala srečanja pomembna. Smo v dobri formi, srečni in motivirani,“ je po sinočnji tekmi presrečen dejal Ronaldo.

Primerjava Lionela Messija in Cristiana Ronalda na 219. el clasicu:

Preberite tudi: Galaktiki na Nou Campu pokorili Blaugrano in pobegnili na +7

Izjave po tekmi: Guardiola že čestital Realu za osvojitev naslova, Iniesto boli duša