Barcelona : Real Madrid 1:2 (0:1)

Strelci:  Sanchez 70.; Khedira 17.,Cristiano Ronaldo 73.


Začetni postavi:

Barcelona (4-3-3): Valdes; Alves, Mascherano, Puyol, Busquets; Adriano (Pedro/74.), Xavi (Sanchez/69.), Thiago, Iniesta; Messi, Tello (Fabregas/81.)

Real Madrid (4-2-3-1): Casillas; Pepe, Sergio Ramos, Arbeloa, Fabio Coentrao; Khedira, Özil (Callejon/89.), Xabi Alonso, Di Maria (Granero/74.); Cristiano Ronaldo, Benzema (Higuain/93.)

Prvi polčas:

4' Prvi so zapretili gostje iz Madrida. Ronaldo je priboril kot, ki ga je izvajal Özil. Ta je podal v kazenski prostor, kjer je žoga našla Ronalda, ki je z glavo ustrelil proti golu, vendar njegov strel ni bil nevaren.

5' Že minuto kasneje so odgovorili Katalonci. Akcijo sta izpeljala Messi in Alves, morebitni zgodnji zadetek pa je preprečil Cassilas, ki je pravočasno stekel z gola in Brazilcu s pod nog ukradel žogo.

17' 1:0 za Real. Po podaji s kota je proti golu ustrelil Pepe. Strel je Valdes ubranil, a ob tem nespretno posredoval. Do žoge je prišel Kheidira in z neposredne bližine  žogo poslal v mrežo.

27' Velika priložnost za Barcelono. Messi je z mojstrsko podajo zaposlil Xavija. Ta se je sam znašel pred Cassillasom, španski reprezentančni vratar pa je z izjemno obrambo preprečil izenačenje.

35' Katalonci so s hitrimi podajami že nekajkrat skušali izigrati obrambo galaktikov, a ta brez težav odbija njihove napade.

45' Prvi polčas je ponudil z izenačeno igro, nekoliko boljši vtis pa so na zelenici pustili Madridčani. Ti so bili nevarni predvsem iz proti napadov, prav tako pa so večkrat ustrelili proti nasprotnikovim vratom.

Drugi polčas:

54' Thiago je podal v kazenski prostor Reala, kjer je žoga prišla do Tella, ki je uspel zbežatii Arbeoli. Vendar pa mladenič ob strelu ni bil zbran in je žogo poslal visoko prek vrat.

65' Igra v prvih 20 minutah drugega polčasa je bolj ali manj potekala enosmerno - proti vratom Casillasa. Kljub temu pa španski prvaki niso uspeli najti poti do mreže kraljevega kluba.

68' Od daleč je s strelom poskusil Xavi, žoga pa je le za las zgrešila vrata.

70-73' Le slabo minuto po vstopu v igro je po jurišu Barcelone na Realova vrata za izenačenje poskrbel Alexis Sanchez. Vendar pa veselje Kataloncev ni trajalo prav dolgo. Real je krenil v protinapad, z odlično podajo proti Ronaldu pa se je izkazal Özil. Portugalec je ustrelil v desni spodnji kot in Madridčane ponovno popeljal v vodstvo.

90' Obe ekipi sta si do konca srečanja pripravili še nekaj priložnosti, a je ostalo pri rezultatu 2:1 in zmagi Reala.