Kljub novi dominantni predstavi Barcelone, ki je imela na Stamford Bridgu kar 77 odstotkov časa žogo v svoji posesti in bila s 24:4 v strelih precej bolj nevarno moštvo, je Chelseaju uspelo priti do zmage, ko je v izdihljajih prvega polčasa enega od protinapadov z golom zaključil Didier Drogba. Rezultat 1:0 bi bil v večini primerov pred povratno tekmo ogromen kapital, a na gostovanju pri atomski Barceloni je le en zadetek skorajda nikakršna prednost, zato je na povratni tekmi še vse odprto.

“To je bila skoraj popolna tekma za nas in dosegli smo sijajen rezultat. Ko igrate proti Barceloni, morate biti izjemno učinkoviti pred golom. Pokazali smo odločnost in hrabrost. Ko dosežeš zmagoviti gol, to pomeni, da si si zaslužil zmago. Na treningih smo se dobro pripravili na to tekmo in vedeli smo, da se bomo večino časa branili in da bomo morali biti zelo potrpežljivi. A bili smo odločeni, da premagamo Barcelono. V slačilnici vlada izjemen ekipni duh in vsi se borimo za isti cilj. Sedaj so možnosti za napredovanje v finale 50:50,“ je po tekmi dejal domači trener Roberto Di Matteo.

"Starci" še niso rekli zadnje

“V javnosti vlada mišljenje, da je večina mojih igralcev prestara in da ne morejo več odigrati dveh težkih tekem na teden, a proti Barceloni so Drogba in ostali nazorno odgovorili na te kritike. Ko sem videl, kako je igral proti Tottenhamu (nedeljska zmaga Chelseaja s 5:1, op. p.), sem se odločil, da bo Drogba proti Barceloni na igrišču od prve minute. Zdelo se mi je, da je on pravi igralec za to tekmo in ta poteza se je izplačala,“ je še povedal zadovoljni trener Chelseaja.

Kapetan modrih John Terry je prav tako pohvalil strelca edinega zadetka in napovedal napet boj na povratni tekmi: “Drogba je bil neverjeten, a to je on. V prvih 15 minutah se žoge sicer skoraj nismo dotaknili in tudi na povratni tekmi bo zelo težko. Tokrat je Barcelona zapravila veliko priložnosti in jasno je, da jih bodo imeli kar nekaj tudi na drugi tekmi. No, ne bojimo se jih, a jih spoštujemo.“

Guardiola: "Chelsea je sedaj favorit"

V taboru gostov so bili po enem redkih porazov v zadnjem času slabe volje, previdni trener Guardiola pa je vlogo favorita sedaj radodarno prepustil Angležem.

“Nogomet se ne vrti le okoli posesti žoge. Če bi bilo tako, bi mi zmagali na vsaki tekmi. Treba je tudi doseči zadetek, a ni lahko napadati, ko se nasprotnik brani z vsemi igralci. Chelsea je sedaj favorit, saj je 1:0 odličen rezultat. Ni pa sploh pomembno, če je bil tak izid pošten ali ne. Povratna tekma bo za nas velik izziv,“ je po tekmi povedal mirni Guardiola, ki ga sedaj čakajo priprave na sobotni el clasico, kjer Barcelona skoraj nujno potrebuje zmago.