Bayern - Real Madrid 2:1 (1:0)

Strelci: Ribery 17., Gomez 90.; Özil 53.

Postavi:

Bayern: Neuer, Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba, Schweinsteiger (Müller 61.), Luiz Gustavo, Kroos, Robben, Ribery, Gomez

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao, Khedira, Xabi Alonso, Di Maria (Granero 80.), Özil (Marcelo 69.), Ronaldo, Benzema (Higuain 84.)

Prvi polčas:

7' – Obe moštvi sta tekmo začeli previdno, zato so morali gledalci na Allianz Areni do prve omembe vredne priložnosti čakati do sedme minute. Hitro akcijo so takrat izpeljali nogometaši Reala, ko je Özil lepo podal v prazen prostor in Benzema je prišel do nevarnega strela s 15 metrov, a je domači vratar Neuer dobro posredoval.

15' – Prvič je bilo vroče tudi v kazenskem prostoru Reala, ko je Ribery s padcem želel izsiliti enajstmetrovko, na kar so se ostro odzvali igralci kraljevega kluba in sodnik Webb je imel kar nekaj dela, da je pomiril strasti na igrišču.

17' - 1:0 - Bayern je po hitri akciji Riberyja prišel do udarca iz kota, nekaj sekund kasneje pa tudi do zadetka. Po predložku pred vrata je namreč Ramos slabo posredoval in žoga se je odbila naravnost na noge Riberyja, ki je s strelom skozi gnečo premagal nemočnega Casillasa. Kljub uspavanki v prvih 15 minutah so domači le izkoristili prvo priložnost, ki se jim je ponudila in v nadaljevanju se je obetal bolj odprt nogomet, saj bo moral kaj več pokazati tudi Real.

21' - Real je prišel do prostega strela na dobrih 20 metih od vrat Bayerna, a Ronaldo priložnosti ni izkoristil, saj je streljal kakšen meter prek gola.

27' - Preveč prostora je obramba Reala tokrat pustila Schweinsteigerju, ki je na 25 metrih od vrat neoviran prišel do strela, a ni bil dovolj natančen, da bi ogrozil Casillasa.

29' - V minutah živahne igre na obeh straneh je do priožnosti za strel prišel tudi Ronaldo, toda z roba kazenskega prostora je ustrelil prek gola Neuerja.

40' - Sledilo je kar nekaj minut igre med obema kazenskima prostoroma, ko si nobena ekipa ni priigrala večje priložnosti, nato pa je bilo v razmaku nekaj sekund vroče na obeh straneh. Najprej je ob začetku 40. minute v kazenski prostor Bavarcev z desne strani prodrl Benzema, a je streljal prešibko in po sredini vrat, tako da je Neuer žogo zlahka ujel in poslal soigralce v proti napad. Po dobri akciji je nekoliko po levi strani sam pred Casillasa prišel Gomez, ki je sprožil močan strel, a je kapetan Reala žogo uspel odbiti prek vrat.

45' - Prvi polčas se je zaključil z novo priložnostjo za domače, a Kroos ni izkoristil prostega strela z odlične pozicije na 20 metrih od vrat Reala.

Drugi polčas:

53' – 1:1 – Kmalu po prihodu iz slačilnic so gostje prišli do izenačenja. V začetku akcije se je najprej Ronaldo povsem sam znašel pred Neuerjem, a je streljal precej slabo in nemški vratar je žogo odbil na rob kazenskega prostora, kjer je ta prišla do Benzemaja. Francoz je po desni strani krenil v 16-metrski prostor, nato pa podal pred vrata. Tam je žogo na drugi vratnici pravočasno ujel Ronaldo, ki jo je podal točno na nogo Özila, ta pa z enega metra ni mogel zgrešiti. Tako želeni zadetek v gosteh je kar precej izboljšal možnosti Reala, da se uvrsti v finale.

70' – Po izenačenju je Real prepustil rahlo pobudo domačim, a je obramba Špancev delovala odlično in nemški napadi so se končevali daleč od vrat Casillasa. Vseeno pa bi v 70. minuti lahko Bayern spet povedel, ko bi bila za Real skoraj usodna nova napaka Ramosa. Po predložku s prostega strela je španski reprezentančni branilec ponovno posredoval precej neodločno in tako kot pri prvem zadetku Bavarcev je tudi tokrat žoga prišla na noge domačemu igralcu, a je bil Gomezov strel manj natančen od Riberyjevega in žoga je zletela prek vrat.

85' – Mourinho je bil očitno zadovoljen z izidom 1:1, zato je s tremi menjavami še nekoliko okrepil obrambo, kar je še zmanjšalo možnosti za kakšno pravo priložnost. V 85. minuti je vendarle do nevarnega strela z glavo prišel Gomez, a je tokrat streljal naravnost v roke dobro postavljenemu Casillasu.

87' – Znova je bil v akciji Gomez, ki je v kazenskem prostoru padel in od Webba zahteval enajstmetrovko, a je v vprašljivi situaciji Anglež presodil, da prekrška ni bilo.

90' – 2:1 – Prvi strelec Bayerna in v drugem polčasu najbolj aktiven nogometaš je v zaključku drugega polčasa vendarle izkoristil ponujeno in poskrbel, da je zmaga ostala doma. Na desni strani je domači kapetan Lahm lepo preigral Coentraa, zato je imel veliko časa in prostora, da je pred gol Reala podal uporabno žogo, ki jo je nato tudi s precej sreče prek črte spravil Gomez, za katerega je bil to že 12. letošnji zadetek v ligi prvakov.

Kljub zmagi Bayerna v tem dvoboju ni še prav nič odločenega, saj ima Real na svojem računu pomemben gol v gosteh. Madridčani so bili tokrat kaznovani za preveč obrambno taktiko v zaključku tekme, ko so se zadovoljili z remijem in domačim prepustili pobudo. Je pa tudi res, da je Real tokrat ob koncu verjetno nekoliko hranili moči predvsem za sobotni derbi z Barcelono.

Bayern je imel nocoj žogo v svoji posesti 54 odstotkov časa, sprožil pa je tudi tri strele več (15:12), tako da s tega vidika njegova zmaga ni ravno nezaslužena.