Nekdanji igralec Reala, danes pa član Bayerna, Nizozemec Arjen Robben verjame, da lahko s soigralci izločijo španskega giganta, a bo za to vsak igralec nemške zasedbe moral na igrišču dati od sebe “več kot 100 odstotkov“. Na hudi preizkušnji bodo predvsem branilci.

“Dali bomo vse od sebe in videli boste veliki Bayern, v to sem prepričan. Zavedamo se, da če želimo izločiti Real, moramo vsi dati od sebe 120 odstotkov. Jutri moramo odigrati popolno tekmo,“ je za špansko Marco dejal Robben.

“Kvaliteta Reala ni vprašljiva, najvažnejše pa je, da imajo tudi najboljšega trenerja na svetu, ki dobro ve, kako se lotiti takšne tekme. Imajo izjemen napad in zato bomo morali biti ves čas zelo previdni, da jim ne bomo dali niti metra prostora,“ je še povedal Nizozemec.

Robben je dres kraljevega kluba nosil med letoma 2007 in 2009. “V Madridu sem preživel nekaj lepih let. To je velik klub in seveda bo nekaj posebnega igrati proti njim, a sedaj sem že nekaj časa v Münchnu, kjer sem zelo srečen. Edina stvar, o kateri trenutno razmišljam, pa je finale lige prvakov, ne glede na to, kdo nam stoji nasproti.“

Heynckes: Bayern spada med tri najboljše ekipe na svetu

Čeprav bo Bayern tudi letos očitno ostal brez naslova nemškega prvaka, pa trener Bavarcev Jupp Heynckes še vedno zelo ceni svoje varovance.

“Barcelona je najboljše moštvo na svetu, sledi ji Real, takoj za njimi pa je Bayern. Da, Bayern spada med tri najboljše ekipe na svetu, a Real je napadalni stroj. Imajo neverjetne igralce in napadalno igro, ob tem pa vsak od njihovih napadalcev igra tudi za ekipo. Pritisk na nas ne bi mogel biti večji in čakata nas dve zelo težki tekmi,“ je hud boj z “galaktiki“ napovedal Heynckes.