Balotelli je pretekli konec tedna ponovno razjezil vodilne može v Cityju, ko je dobil rdeči karton na tekmi proti Arsenalu, kjer je s soigralci doživel verjetno usodni poraz v boju za naslov prvaka. Po tisti tekmi je Roberto Mancini dejal, da bodo težavnega Italijana po letošnji sezoni verjetno prodali, precej prahu pa je dvignila tudi njegova izjava, da bi Balotellija vsak dan udaril v obraz, če bi bil njegov soigralec.

Kot kaže, je sedaj Mario vendarle spoznal, da ga številni incidenti in neprimerno obnašanje ne bodo daleč pripeljali. Angleški Sun je od enega od Balotellijevih dobrih prijateljev izvedel, da je nogometaš priznal, da razmišlja o obisku psihiatra, saj se želi popraviti in ostati pri Cityju.

"Mario ne želi zapustiti kluba in se zaveda, da potrebuje strokovno pomoč. Tudi sam priznava, da se obnaša skrajno neprimerno, zato je pripravljen obiskati psihiatra. Ve, da ima velik nogometni talent, a s svojim obnašanjem resno ogroža kariero. Je kar precej zaskrbljen zaradi tega in je spoznal, da je prišel čas, da se spoprime s to težavo, drugače se ga bodo pri Cityju res znebili," je dejal Balotellijev prijatelj.