"Zaradi pritožbe Madžarske, ki je sicer osvojila prvo mesto v skupini, vendar nato zaradi napake Rusov v srečanju proti Belgiji ostala brez nastopa na prvenstvu, bo uradni razpored prvenstva, na katerega je vezana tudi prodaja kart, potrjen šele 13. aprila," so sporočili z NZS.

Napaka se je zgodila na tekmi 2. kroga, ko je Belgija premagala Rusijo z rezultatom 1:0. Po tekmi pa so Belgijci ugotovili, da so Rusi igrali z nogometašem, ki je na tekmi 1. kroga proti Walesu prejel parni rumeni karton (kartoni iz prvega dela kvalifikacij so se prenesli v tako imenovani elitni krog), zato so na Uefo naslovili pritožbo. Slednja je njihovi zahtevi ugodila in tekmo med Belgijo in Rusijo registrirala s 3:0. To pa je pomenilo, da se je Belgija zaradi boljše gol razlike od Madžarov uvrstila na evropsko prvenstvo.

Vstopnice za turnir zvezd prihodnosti, kot tekmovanje imenujejo pri Evropski nogometni zvezi, bo sicer moč kupiti prek spletne strani NZS, Eventima, na bencinskih servisih Petrola, v poslovalnicah Kompasa in trafikah 3dva. Cena vstopnic je enotna, štiri evre, za otroke pa dva evra. Kot pa poudarjajo pri NZS, bodo imele organizirane skupine šol in nogometnih klubov brezplačen vstop na tekme.

V sredo so slovenski upi, ki jih bo vodil Miloš Kostić, dobili svoje tekmece v skupini B. To so Nizozemska, Poljska in Belgija. V skupini A pa bodo igrale Francija, Islandija, Gruzija in Nemčija. Prvenstvo bo med 4. in 16. majem v Mariboru, Lendavi, Domžalah in Ljubljani.