Po izpadu iz lige prvakov je bil zelo besen predvsem predsednik Benfice Luis Felipe Vieira, ki je za poraz okrivil slovenskega sodnika, ki je na tekmi v 20. minuti domačim dosodil enajstmetrovko, v 40. minuti pa je po drugem rumenem kartonu izključil igralca gostov Maxija Pereza.

“Ne morem razumeti, kako je lahko za sojenje takšne tekme delegiran Slovenec? Glede tega se bomo posvetovali tudi z našo nogometno zvezo, čeprav dvomim, da lahko v tem primeru kaj storijo. Vsi so lahko videli, kaj se je na tej tekmi dogajalo in vsem je jasno, da je nogomet velik posel in da Benfici ni bilo dovoljeno, da napreduje. Sojenje je bilo škandalozno,“ je bentil Vieira.

Nezadovoljen s Skomino je bil tudi trener Benfice Jorge Jesus: “Bili smo oškodovani s strani sodnika, a žal je tako in tudi to je nogomet.“

Ob tem je treba dodati, da razburjenje predsednika Benfice ni upravičeno, saj je bila enajstmetrovka pravilno dosojena, sporna pa nista niti oba rumena kartona Perezu. Glavna moža portugalskega kluba sta bila v bistvu tudi edina, ki sta se obregnila ob delo Skomine, ki pa še naprej prejema visoke ocene z vseh strani, tudi Uefe, in obstaja veliko možnosti, da bo sodil tudi kakšno od zadnjih petih tekem v evropski ligi ali ligi prvakov, vidno vlogo pa bo gotovo imel tudi na junijskem Euru.