Valencia je na povratni tekmi sinoči prepričljivo premagala nizozemski AZ Alkmaar s 4:0 (2:0) in se napredovanja veselila s skupnim izidom 5:2, madridski Atletico je še enkrat, tokrat v gosteh, z 2:1 (0:0) premagal nemški Hannover. Athleticu iz Bilbaa je po zmagi v gosteh s 4:2 proti nemškemu Schalkeju tokrat zadoščal že neodločen izid 2:2 (0:1), Sporting pa je včeraj v gosteh igral 1:1 (1:0) z ukrajinskim Metalistom in se v polfinale uvrstil s skupnim izidom 3:2.

Tri prve tekme so se končale z izidom 2:1, ki je vsaj šestim ekipam ponujal dokaj realne možnosti za napredovanje. Edina tekma, kjer je bila verjetnost polfinalista večja, je bil dvoboj Athletic Bilbao - Schalke, saj so si Baski na prvi tekmi s štirimi goli v gosteh in zmago močno odprli vrata v polfinale.

V Bilbau je bilo nazadnje za veliko slavje dovolj že neodločenih 2:2, kanček upanja za goste je sicer z zadetkom v 29. minuti prižgal Klaas-Jan Huntelaar, toda Ibai Gomez (41.) je Nemce hitro ohladil. Podobno je bilo v drugem polčasu, Schalke je z golom veterana Raula spet povedel (52.), toda odgovor Athletica je bil še enkrat hiter, gol Markela Susaete v 55. minuti je zapečatil usodo kluba iz Gelsenkirchna.

Tudi v drugem špansko-nemškem obračunu so bili boljši Španci. Atletico je dobil prvo tekmo v Madridu, tudi v Hannovru pa je bil izid isti (2:1), zmagovalec pa tudi. Adrian Lopez je z zadetkom v 63. minuti popeljal Atletico na prag uspeha, Mame Diouf je sicer izenačil v 81., a so imeli zadnjo besedo gostujoči rdeče-beli in Falcao je tri minute pred koncem potrdil polfinale.

Za še tretji španski klub v polfinalu so poskrbeli v Valencii. Domači netopirji so s hitrimi zadetki poskrbeli, da se je prednost Alkmaarja s prve tekme stopila že po slabih 20 minutah. Usoden za Nizozemce je bil Adil Rami, ki je v razmaku pičlih 135 sekund dvakrat udaril in z goloma v 15. in 17. minuti svoji ekipi zagotovil naskok, ki ga ni več izpustila iz rok. V drugem polčasu je delo nadaljeval Jordi Alba v 56., Pablo Hernandez pa je v 80. minuti postavil le še piko na i.

Še najbolj negotovo je bilo na tekmi Metalist - Sporting. Metalistu je zmanjkal en gol, toda Ukrajinci so tudi zgrešili enajstmetrovko. Goste je v vodstvo povedel Ricky van Wolfswinkel ob koncu prvega dela, nadaljevanje pa je bilo domače. Gol Cristalda v 57. minuti je naznanil lov domačih na skupno izenačenje, tragični junak pa je postal Xavier, saj je njegov strel z bele točke sedem minut pozneje Patricio ubranil in Sporting se je pridružil španskim sosedom v polfinalu. Portugalci bodo igral z Bilbaom, enega predstavnika pa Španci že imajo v finalu, saj je drugi par Atletico - Valencia.