Real Madrid - APOEL 5:2 (2:0) - skupni izid: 8:2

Strelci: Ronaldo 26., 76., Kaka 37., Callejon 80., Di Maria 84.; Mancuca 67., Solari 82.

Real Madrid: Casillas, Pepe, Ramos, Marcelo (Callejon 46.), Varane, Nuri Sahin, Kaká, Granero (Albiol 65.), Altıntop, Ronaldo, Higuaín (Di Maria 55.)

APOEL: Pardo, Jorge, Poursaitides, Boaventura, Kaká, Charalambides, Manduca (Adorno 68.), Pinto (Satsias 78.), Morais, Marcinho, Aílton (Solari 70.)

V Madridu je bil polfinalist znan že po prvi tekmi, saj so izbranci Joseja Mourinha pričakovano presenečenju letošnjega tekmovanja zabili nedosegljive tri gole. Nocoj so svojo zmago v dvoboju le še oplemenitili. V 26. minuti je zadel Cristiano Ronaldo, ko je iz bližine v mrežo preusmeril podajo Marcela. V 37. minuti so Madridčani podvojili prednost po izjemnem zadetku Kakaja, ki je zadel v desni zgornji kot s 25 metrov. Isti igralec je v 41. minuti zatresel še vratnico s strelom z roba kazenskega prostora.

Drugi polčas je ob ogromnem vodstvu uspaval Real. Ciprčani pa so dobesedno hud udarec doživeli v 60. minuti. Natančneje srednji branilec Paulo Jorge, ki je v nerodnem trčenju s soigralcem izgubil dva zoba. Toda čvrsti Portugalec je kljub temu nadaljeval tekmo. To je očitno spodbudilo goste, ki so v 67. minuti celo zabili gol po lepi akciji, ki jo je končal Gustavo Manduca.

Zatem so gosti uprizorili pravi mali pritisk proti domačim vratom, bili celo blizu izenačenju, vendar je njihov nalet ustavil Ronaldo z novim izjemnim golom v 75. minuti, zadel je s prostega strela z leve strani v nasprotni zgornji kot Apoelovih vrat. V 80. in 84. minuti sta Jose Callejon in Angel di Maria le še potrdila Realovo slavje, vmes pa je Apoel z enajstmetrovko Estebana Solarija zabil svoj drugi gol v dvoboju.

Chelsea - Benfica 2:1 (1:0) - skupni izid: 3:1

Strelci: Lampard 21. (11-m), Meireles 91.; Garcia 85.

RK: Pereira 40.

Chelsea: Čech, Ivanović, Cole, Luiz, Terry (Cahill 59.), Ramires, Lampard, Mikel, Torres (Drogba 88.), Mata (Meireles 79.), Kalou

Benfica: Artur, Emerson, Pereira, Capdevila, García, César (Rodrigo 72.), Aimar, Gaitán (Djalo 61.), Matić, Witsel, Cardozo (Oliveira 57.)

Bolj razburljivo je bilo v obračunu Chelseaja in Benfice. Čeprav so Londončani slavili z 1:0 v Lizboni, pa je igra Benfice na prvi tekmi vzbujala upe portugalskim navijačem in gostje so tudi bolje začeli tekmo v Londonu. Toda v 21. minuti je slovenski sodnik Damir Skomina upravičeno dosodil enajstmetrovko za Chelsea, ko je Javi Garcia je v kazenskem prostoru zrušil Ashleyja Cola. Z bele točke je zadel Frank Lampard in tako Chelseaju priigral veliko prednost. Dodatna voda na londonski mlin je stekla v 40. minuti, ko je Maxi Pereira zaradi prekrška nad Johnom Obijem Mikelom dobil drugi rumen karton in moral iz igre.

V drugem polčasu je v 50. minuti Salomon Kalou prvi zapravil novo izjemno priložnost za Chelsea, isti igralec se je znašel pred vratarjem Benfice v 66. minuti, toda slednji je bil uspešnejši. Štiri minute zatem je Juan Mata za malce zgrešil vrata Benfice, ki se je sicer trudila, sprožila nekaj nevarnih strelov, a brez uspeha. V 85. minuti pa je postalo zelo zanimivo, saj je Javi Garcia z glavo izid izenačil, tako da je Benfici le gol manjkal do napredovanja. Kljub pritisku pa ji do njega ni uspelo. Še več, Raul Meireles je v sodniškem dodatku učinkovito zaključil protinapad in potrdil pot Chelseaja v polfinale.