Izbranci Miloša Kostića bodo svoje tekme v skupinskem delu tekmovanja igrali v Mariboru in Lendavi. V Ljudskem vrtu bodo igrali dve, v Lendavi pa eno tekmo. Prvo tekmo bodo Slovenci igrali v Mariboru, in to proti prvim favoritom prvenstva in branilcem naslova Nizozemcem. S tem se je uresničila tudi Kostićeva želja.

"Želel sem si prav to, da dobimo najmočnejšega v skupini in na prvi tekmi, saj tam lahko presenetimo. Oni nas ne poznajo, mi njih nekaj že, spoznali smo jih skozi razne oglede tekem, tudi v živo sem jih že videl. Gre za zelo kakovostnega tekmeca, za zelo organizirano ekipo, vendar, kot pravim, to je ena tekma, to bo prva tekma in sem zadovoljen, da je prav Nizozemska naš prvi nasprotnik. Verjamem, da lahko naredimo ugoden rezultat," se je po žrebu na uvodnega tekmeca ozrl Kostić.

Svoje videnje žreba je pojasnil tudi eden od dveh ambasadorjev prvenstva, nekdanji reprezentančni vratar Marko Simeunović (ob njem ambasadorsko vlogo opravlja še Sašo Udovič, nekdanji napadalec slovenske članske vrste): "Dobili smo zelo dobro, zanimivo skupino. Izognili smo se Francozom in Nemcem, o katerih imam zelo visoko mnenje. Prva tekma v Mariboru proti Nizozemski je prava popotnica za celotno EP. Mislim, da bo tudi ogromno gledalcev na tej tekmi. Belgija in Poljska sta premagljivi in mislim, da imajo naši mladi igralci lepo priložnost, da naredijo kaj več in napredujejo v naslednji krog."

Žreba, ki je določil še, da bodo v skupini A, ki bo svoje tekme igrala v Domžalah in v Stožicah, ekipe Francije, Islandije, Gruzije in Nemčije, so se udeležili tudi nekateri visoki gosti, med drugimi minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič in seveda tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin.

"Sam zelo težko ocenjujem žreb, saj teh ekip ne poznam tako dobro. Ampak glede na to, da je Gruzija v kvalifikacijah premagala Španijo in Anglijo, lahko tudi Slovenija premaga kogarkoli, seveda pa nimamo nobene garancije za to. Pri teh mladih fantih je pomembno to, da vse poteka vse čim bolj v poštenem duhu, da je to čim lepša prireditev. Upamo, da bomo privabili čim več gledalcev, zato bomo tudi brezplačno delili vstopnice šolam in podobno," pravi Čeferin in dodaja, da bo tudi sam osebno obiskal tabor slovenske vrste, saj tudi ona predstavlja našo državo, ne le članska reprezentanca.