Z uvrstitvijo Benfice v četrtfinale lige prvakov in uvrstitvijo Sportinga v četrtfinale evropske lige, je Portugalska na Uefini lestvici s 54,679 točkami prehitela Francijo, ki ima 0,501 točke manj. Razlika se lahko še poveča, če Benfici nocoj na Stamford Bridgu uspe priti do pozitivnega rezultata, ali če se Sporting jutri uvrsti v polfinale evropske lige, kjer po prvi tekmi proti ukrajinskemu Metalistu brani zmago z 2:1.

Napredek Portugalske pa razen udarca za ego Francozov ne prinaša kakšnih drastičnih sprememb. V sezoni 2013/14 bo moral tretji francoski klub namesto v zadnjem, četrtem krogu kvalifikacij za ligo prvakov, tekmovanje začeti že krog prej. Portugalci so si z dobrimi rezultati v lanski sezoni že prej zagotovili, da bodo imeli v prihodnje tri predstavnike v ligi prvakov, tako da je njihov skok na Uefini lestvici le nadaljevanje trenda o vse boljših predstavah klubov iz portugalske primeire. Spomnimo, lani sta se v finalu evropske lige pomerila Porto in Braga, z golom Falcaa pa je slavil Porto.

Skok Portugalske pred Francijo pa je že druga nedavna zamenjava na mestih pod vrhom. Lani so namreč Nemci na tretjem mestu prehiteli Italijane, zato bodo imeli v prihodnji sezoni naši zahodni sosedi v najmočnejšem klubskem tekmovanju le tri klube, Nemčija pa bo prvič po desetih letih zastopana s štirimi. Pred tem je do zadnjih večjih sprememb med najboljšo peterico prišlo leta 1999, ko so Nizozemci iz peterice izrinili Angleže, a so se ti kmalu pobrali in trenutno na lestvici zasedajo celo prvo mesto pred Španijo.

Kar se tiče preostalega dela lestvice evropskih lig, so največji skok naredili Ciprčani, ki so zaradi uspeha Apoela iz 20. skočili na 16. mesto in jih malenkost loči do 15. Avstrije, ki ima kot zadnja pravico do dveh klubov v ligi prvakov. Hud padec na lestvici so doživeli Romuni, ki so trenutno na 22. mestu, še pred tremi leti pa so imeli v ligi prvakov dva kluba, v evropski ligi pa kar štiri.

Slovenija je na Uefini lestvici na skromnem 34. mestu.