Moštvo Washington Wizards je doma izgubilo z ekipo Milwaukee Bucks z 98:112, Beno Udrih pa zaradi poškodovane leve roke ni igral za Milwaukee.

Dragić se je ponovno izkazal in bil izjemno učinkovit proti tretji najuspešnejši ekipi v zgodovini lige. Biki s šestimi naslovi prvaka zaostajajo le za Los Angeles Lakers in Boston Celtics, v tej sezoni pa so še vedno najboljša ekipa rednega dela prvenstva. Ostali so pri 42 zmagah in doživeli 13. poraz, drugega zaporednega. Slednje se jim je primerilo prvič po 86 zaporednih tekmah, kar je drugi najboljši izkupiček v zgodovini lige po 95 tekmah, kar je zmogel Utah Jazz v devetdesetih letih. "Whooopp, premagali smo bike. Odlična tekma je za nami. Naša klop je bila izjemna. Naslednja postaja je Hollywood," je na twitterju zapisal Dragić, ki je bil izjemno učinkovit, saj je iz igre metal 8:12, proste mete pa 5:7; tokrat ni sprožil niti ene trojke.

Dragić tako uspešno izkorišča priložnost, ki se mu je ponudila po težavah z zdravjem Kyla Lowryja. Luis Scola je dodal 18 točk in 11 skokov za Houston, ki je v prvem polčasu že zaostajal za 15 točk. Biki so drugi polčas začeli z 11 točkami naskoka (51:40), z delnim izidom 14:1 ob koncu tretje četrtine pa so gostje prišli do vodstva z 71:70. Tedaj je s koši in podajami ponovno blestel Dragić, ki je z dvema prostima metoma deset sekund pred koncem dokončno odločil zmagovalca, saj so gostje tedaj povedli s prednostjo devetih točk. Luol Deng, prvi igralec gostiteljev (24 točk, sedem skokov), je s trojko le nekoliko znižal izid.

V ameriški prestolnici se je Milwaukee vrnil v igro za končnico in za dve zmagi zaostaja za osmim mestom na vzhodnem delu lige. Za zmagovalce so bili najuspešnejši Brandon Jennings (19 točk) ter Monta Ellis in Mike Dunleavy (po 17), v vrstah gostiteljev pa Jordan Crawford (23). Visok poraz so pred svojimi gledalci doživeli branilci naslova prvaka lige. Boljši od Dallas Mavericks so bili igralci Los Angeles Clippers (94:75). Slednji so dosegli šesto zaporedno zmago prvič po dvajsetih letih, izkazala pa sta se Randy Foye (28 točk, osem trojk) in Blake Griffin (15 točk in 16 skokov). Nemec Dirk Nowitzki je bil prvi strelec Dallasa, vendar z zanj dokaj skromnimi 19 točkami.

V večeru gostov je doma po šestih zaporednih zmagah izgubilo moštvo Oklahoma City Thunder; Memphis Grizzlies je s trojko O.J. Maya (22 točk) 17 sekund pred koncem slavil s 94:88. Portland Trail Blazers je doma izgubil z Utah Jazz s 97:102; Paul Millsap je za goste vknjižil 31 točk in 11 skokov ter z zabijanjem odločil tesno končnico. Svoje navijače so razveselili košarkarji Sacramento Kings, ki so ugnali Minnesoto Timberwolves s 116:108. Na pragu trojnega dvojčka je bil Tyreke Evans (24 točk, 10 skokov, sedem podaj).

* Izidi:

Washington Wizards - Milwaukee Bucks 98:112
(Beno Udrih zaradi poškodbe leve roke ni igral za Milwaukee)
Chicago Bulls - Houston Rockets 93:99
(Goran Dragić: 21 točk, 5 podaj, 4 ukradene žoge, 1 skok v 32:15
minute za Houston)
Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 88:94
Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 75:94
Portland Trail Blazers - Utah Jazz 97:102
Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves 116:108