Ronaldinho je na Nou Camp prišel leta 2003, v času, ko je imel njihov veliki rival Real Madrid absolutno prevlado v španski ligi. A to se je kaj kmalu spremenilo, tudi po zaslugi brazilskega zvezdnika, ki je Barcelono popeljal do dveh naslovov španskega prvaka, s klubom pa je osvojil tudi ligo prvakov. Leta 2008 je po petih sezonah klub zapustil in odšel k AC Milanu, istega leta pa je na klop sedel tudi sedanji trener Blaugrane Josep Guardiola.

Od prihoda Guardiole je Barcelona osvojila 13 lovorik, njihov nekdanji igralec Edmilson pa ob tem opozarja, da se kljub temu nikakor ne sme pozabiti dosežkov, ki jih je katalonski ponos dosegel s pomočjo Ronaldinha.

"V Barci je bil neverjeten igralec. klubu se je pridružil v idealnem trenutku, osvojil je vse in spremenil zgodovino Barcelone. To kar je Barcelona danes, gre v 80 odstotkih pripisati prav njemu. Žal je nato odšel v Milan, kjer pa ni uspel več ponoviti predstav, ki jih je kazal na Nou Campu,“ je razkril Edmilson, ki je za španske prvake igral med leti 2004 in 2008 in za kratek čas igral tudi z Lionelom Messijem.

"Z njim sem igral, ravno ko se je prebijal v prvo ekipo. Na treningu smo videli, da je zaradi svoje kakovosti, eksplozivnosti in nadzora žoge drugačen igralec. Že ko je Ronaldinho igral odlično, smo vedeli, da bo izjemen nogometaš. Ronaldinho je nato odšel in Messi je postal tako pomemben kot Ronnie. Od leta 2007 Messi igra na ravni, ki ni normalna,“ je še pokomentiral Edmilson.