Mourinho se je od Interja leta 2010 poslovil s precej emocijami in solzami v očeh, v nedavnem pogovoru za italijansko spletno stran Mediaset Premium pa je izjavil, da je Inter njegov dom in da bi se v prihodnosti lahko vrnil v Milano.

“Vrnitev domov je vedno realna možnost. Inter je moj dom in nekega dne bi se lahko vrnil tja. Sem navijač Interja in tako kot ostali privrženci kluba sem zelo žalosten zaradi trenutnih rezultatov. Upam, da bo že v naslednji sezoni situacija precej boljša,“ je dejal Mourinho.

Portugalec je z Interjem med letoma 2008 in 2010 dvakrat postal italijanski prvak, enkrat pa je osvojil ligo prvakov, italijanski pokal in italijanski superpokal. Po trojni kroni leta 2010 je zapustil Milano in se napotil v Madrid na klop Reala. Po njegovem odhodu Inter ni več uspel najti zmagovite forme, predvsem zaskrbljujoči pa so rezultati črno-modrih v letošnji sezoni, v kateri so odstavili že dva trenerja. Inter je že izpadel iz lige prvakov in italijanskega pokala, v prvenstvu pa zaseda zgolj osmo mesto in se mu obeta, da v prihodnji sezoni ne bo nastopil v evropskih pokalih.