Milan - Barcelona 0:0

Postavi:

Milan: Abbiati, Mexes, Nesta (Mesbah/75.), Bonera, Antonini, Nocerino, Ambrosini, Boateng (Emanuelson/67.), Ibrahimović, Robinho (El Shaarawy/52.).

Barcelona: Valdes, Alves, Pique, Puyol, Xavi, Iniesta (Tello/65.), Mascherano, Keita, Busquets, Sanchez (Pedro/77.), Messi.

Derbi četrtfinala se je odvil v Milanu, kjer so domači rdeče-črni, ki pa so tokrat igrali v belem, gostili Barcelono. Ekipi sta že v prvem polčasu poskrbeli, da ne tistim na stadionu ne tistim pred televizijskimi zasloni ni bilo dolgčas. Prvi so bili nevarni domači prek Kevina Princea Boatenga in Robinha, zatem pa so pobudo prevzeli gosti in nanizali nekaj lepih priložnosti. V deveti minuti je prvič poskusil Lionel Messi in z malce sreče je Christian Abbiati ohranil mrežo nedotaknjeno, domači čuvaj mreže pa se je zelo izkazal tudi v 26. minuti, ko je dobil dvoboj iz oči v oči s Xavijem Hernandezom.

Že deset minut pred tem bi sodniki morali pokazati na belo točko po prekršku Abbiatija nad Alexisom Sanchezom, a je ostalo brez najstrožje kazni. Milan je imel izvrstno priložnost v 20. minuti, ko je Zlatan Ibrahimović prišel pred Victorja Valdesa, vendar je slednji izvrstno posredoval in žogo odbil. Barcelona je do konca polčasa izvedla še nekaj nevarnih akcij, vendar ji streli niso šli najbolje od nog.

V drugem polčasu je bila igra malce trša, z manj priložnostmi, Milan je še vedno igral zaprto in čakal na protinapade, Barcelona pa kljub vsem svojim čarovnikom ni našla poti skozi obrambni zid domačih. Nekajkrat pa ji je vseeno uspelo priti do zaključnih strelov tudi v tem delu igre, Cristian Tello je zadel zunanji del mreže, Carles Puyol (ki ga je Djemal Mesbah v kazenskem prostoru ob tem vlekel za dres) pa je v 78. minuti z glavo žogo poslal le nekaj centimetrov mimo vratnice. V 88. minuti sta do strelov prišla znova Messi in Tello, vendar je Abbiati svoje delo izvrstno opravil.

Olympique Marseille - Bayern München 0:2 (0:1)

Gomez 44., Robben 69.

Postavi:

Marseille: Andrade, Azpilicueta, Fanni, Nkoulou, Morel, Diarra (Cheyrou/71.), Mbia, Amalfitano (Brandao/68.), Valbuena, A. Ayew; Rémy.

Bayern: Neuer, Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba, Gustavo, Kroos (Tymoschuk/63.), Robben, Müller (Schweinsteiger/70.), Ribéry (Pranjić/78.), Gómez.

Na drugi tekmi sta se v Marseillu pomerila domači Olympique in Bayern. Dvoboj v prvem delu nikakor ni bil tako razburljiv kot v Milanu, saj sta ekipi le poredko prišli do zaključnih strelov. Bavarci so sicer imeli žogo izdatno več v svojih nogah, toda domača zvezna in obrambna vrsta sta bili zbrani. V 44. minuti pa se je mreža Marseilla, ki je bil najnevarnejši prek Loica Remyja, le zatresla, ko je ob slabem posredovanju domačega vratarja Elintona Andradeja z roba kazenskega prostora zadel Mario Gomez. Domači so bili pri tem bržčas celo oškodovani, saj je Philipp Lahm pred tem igral z roko.

V drugem polčasu je imel v 59. minuti novo izjemno priložnost Gomez, vendar se je Andrade izkazal po strelu z dobrih desetih metrov, na drugi strani pa je že v naslednji akciji odlično posredoval Manuel Neuer po poskusu Remyja iz bližine. V 69. minuti pa so Bavarci, ki so se sicer osredotočili na protinapade in bili iz njih še kako nevarni, podvojili prednost. Zadel je Arjen Robben po dvojni podaji s Thomasom Müllerjem, s katero sta iz igre vrgla zadnjo Marseillovo vrsto. Bayern je do konca nadzoroval potek tekme in bo povratni obračun začel z izvrstnim izhodiščem.

Že v torek sta bili odigrani uvodni četrtfinalni tekmi. Madridski Real je pričakovano slavil na Cipru, domači Apoel iz Nikozije je ugnal s 3:0 in si praktično že priigral polfinale. Bolj izenačeno je bilo v drugem dvoboju, kjer je Chelsea v Lizboni z 1:0 premagal Benfico.

Povratne tekme bodo na sporedu prihodnji torek in sredo.