Za takšen korak so se po besedah predsednika disciplinske komisije Tina Dolićkega odločili zaradi neporavnanih finančnih obveznosti klubov. Slavni splitski klub Šibeniku dolguje 350 tisoč evrov za prestop napadalca Anteja Rukavine v Panathinaikos, plačilo odškodnine pa je že 24. februarja odredilo tudi arbitražno sodišče.

Hajduk ima sedaj dva dni časa, da se pritoži, o pritožbi pa bo odločala disciplinska komisija. "Hajduk je že zaprosil, da odločitev še ne začne veljati, saj smo pred mesecem dni vložili tožbo proti odločitvi arbitražnega sodišča hrvaške nogometne lige. Odločitev bi morala biti znana že kmalu,“ pa je v imenu kluba sporočil odvetnik Damir Primorac.

Kot poročajo hrvaški mediji, je v naslednjem prvenstvenem krogu vprašljiv nastop še treh hrvaških prvoligašev. Kot je ugotovilo arbitražno sodišče, Karlovac denar dolguje kar desetim nogometašem Šibenik pa sedmim.

V hrvaškem nogometu že dolgo ni tako, kot bi moralo biti

Da je s hrvaškim nogometom nekaj pošteno narobe, so že pred časom opozarjali številni hrvaški športni mediji, med najglasnejšimi pa je bil spletni portal Index.hr, ki je s 17. marcem začel z bojkotom novic povezanih s športnim aspektom hrvaške nogometne lige.

"Index že leta opozarja na nepravilnosti in kršenje zakonov v hrvaški zvezi (HNS). Opozarjamo na korupcijo in bahavost vodilnih v zvezi, ki so izgubili občutek za realnost in ne poznajo pojma odgovornost. Vse skupaj nima smisla,“ so zapisali na priljubljenem portalu, ki je celotno prvenstvo označil za burlesko.