Plesu milijonov se bo tokrat pridružil tudi glavni delivec pravice Johan Eriksson, ki se s sojenjem na nogometnih tekmah pravzaprav ukvarja zgolj zaradi tega, ker ga to veseli. Šved se namreč lahko pohvali z bogastvom, ki je ocenjeno na kar 10 milijonov evrov.

Eriksson je do svojih prvih milijonov prišel s pomočjo podjetja, prek katerega je prodajal televizijske pravice. Kasneje je bilo podjetje prodano na dražbi, 38-letnik pa je od 15 odstotnega deleža, ki ga je imel vloženega v firmo, zaslužil šest milijonov evrov.

Ko je leta 2007 zapustil podjetniške vode, je Eriksson sprejel odločitev, da se posveti le sojenju, in v sezoni 2009/2010 postal član elitne sodniške skupine Evropske nogometne zveze (Uefa). To seveda pomeni, da je za deljenje pravice na nogometnih tekmah prejema tudi najvišje premije.

Švedski sodnik bo tako za sojenje današnje tekme na San Siru v svoj žep pospravil 1000 evrov in še dodatnih 600 za tridnevno bivanje v Milanu. Vendar pa zaslužek Erikssonu ob vsem njegovem premoženju pravzaprav predstavlja drobiž.

"Prijatelji me pogosto zbadajo, da sem edini sodnik, ki se ga ne da podkupiti,“ v šali pravi Eriksson in hkrati dodaja: "Soditi na tekmah, na kateri igrajo najboljši igralci sveta, je nepopisen užitek. Ni mi žal, da sem se tako odločil.“