Benfica - Chelsea 0:1 (0:0)

Kalou 75.

Začetni postavi:

Benfica: Artur Moraes, Maxi Pereira, Luisao, Jardel, Emerson, Aimar (Matić(69.), Javi Garcia (Nolito/81.), Bruno Cesar (Rodrigo/69.), Witsel, Gaitan, Cardozo.

Chelsea: Čech, Ferreira (Bosingwa/80.), Luiz, Terry, Cole, Ramires, Meireles (Lampard/68.), Mata, Mikel, Kalou (Sturridge/82.), Torres.

V Lizboni sta se Benfica in Chelsea četrtfinala lotila previdno in zadržano. V prvem delu ni bilo izrazitih priložnosti, v nadaljevanju pa so prvi stopili na plin domači. A Oscar Cardozo je imel v 48. minuti smolo, saj so gostje po zaslugi Luiza žogo po njegovem strelu izbili z golove črte, 20 minut pozneje pa je strel Jardela z glavo ubranil vratar Peter Čech. Že pred tem so v 61. minuti Londončani prek Juana Mate po napaki domače obrambe celo zadeli prečko. Šele v 75. minuti so gledalci videli prvi zadetek na tekmi, ki pa se ga niso razveselili. Za goste je odlično prodrl Fernando Torres in podal mimo Jardela, žogo pa je v kazenskem prostoru zadel Salomon Kalou in jo poslal za hrbet Arturja.

Apoel Nikozija - Real Madrid 0:3 (0:0)

Benzema 74., 90., Kaka 82.

Začetni postavi:

Apoel: Chiotis, Jorge, Oliveira (Kaka/13.), Poursaitides, Boaventura, Charalambides, Hélio Pinto (Solari/72.), Morais, Alexandrou (Sousa/46.), Aílton,Tričkovski.

Real Madrid: Casillas, Pepe, Ramos, Coentrão (Marcelo/64.), Arbeloa, Şahin (Granero/84.), Khedira, Özil, Ronaldo, Benzema, Higuaín (Kaka/64.).

Real je bil v tekmi z največjim presenečenjem te sezone s Cipra izrazit favorit. A pred njo so številni poznavalci opozarjali, da dvoboj z Apoelom ne bo lahek; motivirani Ciprčani so vse stavili na obrambo, Španci pa so se zavedali, da bi bilo vse razen njihove gladke zmage veliko presenečenje.

A vsaj v prvem polčasu so Ciprčani zdržali. Pritisk Reala je bil sicer močan, vendar je vratar Dinisios Chiotis, junak tekme osmine finala z Olympiqeom iz Lyona, ostal nepremagan. Ne poskus Mesuta Özila, ne strel Karima Benzemaja tik na prečko in ne slab strel osamljenega Cristaina Ronalda čez vrata niso bili dovolj, čeprav so imeli gostje 70-odstotno posest žoge.

Gostje iz Madrida so v nadaljevanju še močneje pritisnili in si pripravljali priložnosti, obramba Apoela pa je bila trdna. Odpor domačih pa so vendarle strli v 74. minuti, ko je rezervist Kaka z leve strani podal v kazenski prostor, domači nogometaši so pozabili na Benzemaja, ta pa je z glavo meril natančno. Prejeti zadetek je strl Ciprčane in Real je osem minut pozneje po akciji Marcela, ki mu je žoga že skorajda ušla z igrišča, a je še našel Kakaja, ter Brazilca, ki mu ni bilo težko zadeti z desetih metrov, vendarle dobil večjo prednost. Piko na i pa je postavil Benzema, ko je Real spet izigral domačo obrambo, in v 90. minuti zadel za končnih 3:0.