Arsenal je v osmini finala lige prvakov skoraj poskrbel za šokanten preobrat, ko je po porazu z 0:4 na prvi tekmi v Milanu, nato na povratnem srečanju na svojem stadionu po prvem polčasu že vodil s 3:0, a mu je v nadaljevanju zmanjkalo moči za še vsaj en gol.

Morda ravno zaradi druge tekme, ko je Milan na Emiratesu deloval zelo nemočno, Wenger sedaj dvomi, da bi aktualni italijanski prvaki lahko jutri in nato še na povratni tekmi resneje ogrozili Barcelono, ter morda v nadaljevanju tekmovanja celo prišli do končnega slavja v Münchnu.

“Milan poznam zelo dobro. Igrajo zelo dober nogomet, kar zadeva kolektivno igro, toda ne verjamem, da so sposobni v letošnji sezoni osvojiti ligo prvakov, ker imajo preveč šibkih točk. A imajo tudi izjemnega Zlatana Ibrahimovića. Tudi Robinho je lahko v napadu zelo nevaren, a tu gre predvsem za Ibrahimovića, ki lahko na dober dan doseže več golov. Milan ve, kaj mora storiti na prvi tekmi na San Siru, saj ga potem čaka težko gostovanje v Barceloni, kjer je skoraj nemogoče, da ne dobiš gola. Milančane vsi v Evropi zelo spoštujejo, toda jaz mislim, da nimajo dosti možnosti, da letos pridejo v finale in morda osvojijo ligo prvakov,“ je med drugim za Eurosport povedal Arsene Wenger.