Kot je pojasnil Jeglič, se kazen Olimpije nanaša na kršitev običajnega športnega vedenja gledalcev oziroma navijaških skupin. Zaradi večkratne uporabe pirotehničnih sredstev v 5., 31., 34. in 86. minuti ter zaradi uporabe pirotehničnih sredstev v 61. minuti, ko sta bila ogrožena zdravje in varnost gostujočega vratarja Jasmina Handanovića, zaradi česar je bila tekma posledično prekinjena za devet minut, je Olimpiji ob upoštevani predkaznovanosti naložil plačilo 4300 evrov.

Dva tisoč evrov manj bo - tudi ob upoštevani predkaznovanosti - plačal Maribor zaradi podobnih razlogov. Njihova navijaška skupina je na tekmi uporabila pirotehnična sredstva v 6., 32., 52. in 53. minuti, v 90. pa povzročila požar.

Sicer pa bodo Domžale morale zaradi rumenih in rdečega kartona odšteti 300 evrov kazni, Jaka Ihbeisheh, igralec Domžal, pa bo zaradi rdečega kartona, prejetega na tekmi v Murski Soboti proti Muri 05, počival eno tekmo. Eno tekmo bo počival tudi nogometaš Triglava, ki je na tekmi v Celju prav tako dobil rdeč karton.