Tiselj se je na današnji novinarski konferenci na sedežu Rokometne zveze Slovenije v Ljubljani posul s pepelom in prevzel odgovornost za slabo predstavo svojih varovank v Mostu. Po njegovem mnenju se glavni razlogi za bledo slovensko igro skrivajo v dejstvu, da so pred pomembnima dvobojema ostali brez pomembne zunanje igralke Maje Šon, na zadnjem treningu pa še brez kapetanke Nine Jeriček, ki bo izven igrišč odsotna vsaj tri tedne.

Ob tem ima večina slovenskih reprezentantk zelo majhno minutažo v svojih klubskih sredinah, Barbara Lazović je po porodu komaj začela z resnimi treningi, nekatere igralke imajo študijske obveznosti, v tako okrnjeni zasedbi - poškodovani sta tudi Maja Zrnec in Manuela Hrnjić - pa praktično niso izpeljale nobenega pravega treninga. Na drugi strani so Čehinje opravile temeljite priprave za Slovenke in pred prvo tekmo v Mostu skupaj preživele polnih osem delovnih dni.

Slovenski met z zunanjih položajev je na prvi tekmi v Mostu znašal zgolj 27-4 (češki 27-14), slovenske rokometašice so "prednjačile" tudi v tehničnih napakah. Naredile so jih kar 18, Čehinje na drugi strani zgolj šest. Vse to je botrovalo hudemu porazu (19:31).

Tiselj: Pozabiti na neprijetno izkušnjo v Mostu

"Nedeljska tekma bo za nekatere moje varovanke nov izziv, čeprav večina igralk, potem ko sta nam 'izpadli' dve nosilki, nima veliko izkušenj na reprezentančni sceni. Ne preostane nam nič drugega, kot da na deficitarnih igralskih položajih, predvsem problematično je mesto leve zunanje, kjer smo ostali brez prve in druge igralke, poiščemo ustrezne alternative. Upam, da bodo moje varovanke pozabile na neprijetno izkušnjo v Mostu in se Čehinjam enakovredno zoperstavile. Verjamem, da bomo na nedeljski povratni medsebojni tekmi popravili dva statistična podatka, ki sta bila na prvi tekmi strahovito v našo škodo, torej realizacija z zunanjih položajih in tehnične napake. V kolikor bomo to izboljšali in našli ustrezne zamenjave za manjkajoče igralke, bo to dobra spodbuda za naprej," je pred nedeljsko tekmo dejal Tiselj, ki od zdajšnjega reprezentančnega rodu največ pričakuje v obdobju od leta 2012 do 2016.

"Po tekmi v Mostu smo bile vse zelo razočarane, nismo pričakovale tako visokega poraza. Na povratni tekmi želimo popraviti slab vtis, a to bo možno le v primeru, da zmanjšamo število tehničnih napak, izboljšamo realizacijo in da odgovornost na svoja ramena prevzame vseh šest igralk. Na prvi tekmi smo imeli v naših vrstah nekaj razpoloženih posameznic, kot ekipa pa smo prikazale zelo slabo predstavo," je na današnji novinarski konferenci dejala slovenska reprezentančna vratarka Miša Marinček.

Pravico na nedeljskem slovensko-češkem obračunu bo delil romunski sodniški par Robert Harabagiu-Silviu Stanescu, delegat pa bo Srb Stevan Popov.