Projekt Barcinih kampov v Sloveniji vodi Boštjan Rant, predstavitve v Ljubljani pa se je v četrtek udeležil tudi Julio Alberto Moreno, nekdanji igralec kluba, ki je zdaj zadolžen za Barcelonine nogometne šole in organizacijo kampov zunaj Španije.

Skupno bo v treh terminih od 25. junija do 13. julija v Sloveniji lahko nogometne veščine izpopolnjevalo 600 otrok. Kot je poudaril španski gost, v teh kampih ne gre le za iskanje nogometnih talentov, temveč tudi za učenje drugih, nenogometnih vrednot. V kampih bodo sodelovali tudi slovenski nogometni trenerji, ki bodo Barcelonino vizijo lahko pozneje prenašali na svoje varovance v slovenskih klubih.

"Seveda obstaja možnost, da kdo od igralcev na teh kampih pride v naše nogometne šole. Najboljši imajo lahko priložnost, da se jim uresničijo sanje," je dejal Moreno, a dodal, da je pot do nogometnih velemojstrov kova Messi, Xavi, Iniesta ali Puyol zelo dolga. Poudaril pa je, da je iz podobnih kampov že prišlo nekaj igralcev v slovite Barcelonine nogometne šole.

Zaradi velikega zanimanja - vseh 600 razpoložljivih mest so zapolnili v nekaj dneh - bodo jeseni pripravili še en kamp, projekt pa je dolgoročen, saj bodo sodelovanje nadgradili v prihodnjih letih, Rant pa je pojasnil, da se bodo leta 2013 širili tudi v Avstrijo.